На 18 декември в гр. Тетевен бяха връчени наградите за „Хотелиер на годината 2018“ и „Работодател на годината 2018“, като тази година имаше нова категория номинации – ,,Инвеститор на годината 2018“. Церемонията се проведе за втори път, като по този начин отново се даде публично признание за качеството на туристическите услуги и развитието на бизнеса. След провеждането на миналогодишните номинации фирмите активно започнаха да се включват в общинските политики за развитието на туризма и създаването на нови работни места, инвестирайки и подавайки ръка на младите хора, които да останат в родното си място.

Д-р Мадлена Бояджиева – Кмет на Община Тетевен, откри събитието с думите: ,,Уважаеми работодатели, уважаеми хотелиери, уважаеми гости, няма големи и малки общини. Има общини с големи и малки амбиции. Изключително важно е в днешното динамично и трудно време, ние да подкрепяме тези хора, които имат позитивизма, желанието и устрема за работа, за успехи. Днес вие сте тук, защото именно Вие сте хората, които имате желание и спомагате за развитието на община Тетевен. С тези номинации, ние имаме за цел да се издигне престижа на бизнеса пред обществото“. Д-р Бояджиева пожела още повече професионални успехи и весели предстоящи празници.

На събитието присъстваха Тони Стоев, Борис Врабевски и Свилен Русинов – Зам.-кметове на Община Тетевен, Мария Стойчева – Председател на ОбС Тетевен, Валентина Николаева – Директор на дирекция „Специализирана администрация“, Христо Христов – ИД Дирекция „Бюро по труда“, общински съветници, представители на местни фирми и туристическия бизнес, директори на училища, ученици, членове на Общински консултативен съвет по въпросите на младежта, гости.

Валентина Николаева и Милкана Иванова разясниха критериите, по които са избрани победителите, като представиха и няколко презентации за най-добрите хотелиери и фирми. След това се премина и към награждаването на най – добрите в своя бранш.

Номинацията за „Хотелиер на годината 2018“ включваше три подкатегории – „Хотел“, „Къщи за гости“ и ,,Стаи за гости“. Първо място в подкатегория „Хотел“ спечели хотел „Св. Екатерина“, с. Рибарица. Първа награда в подкатегория ,,Къща за гости“ спечели ,,Вила Червен“ гр. Тетевен, а в подкатегория ,,Стаи за гости“ – „Виктория“ с. Рибарица към “Център за отслабване и активен отдих „Дебелариум – Мефисто” ООД.

Наградата за „Работодател на годината 2018” – обща и младежка заетост отиде при ,,Калинел“ ЕООД, а ,,Работодател на годината 2018“ за устойчива заетост – фирми на ,,Макс груп“. Първото място за ,,Инвеститор на годината 2018“ отиде при ,,Камакс“ ООД. “Инвестиции в иновативно бизнес пространство” спечели „Скорпион 7“ ООД за Бизнес център Балкан, с. Рибарица, който бе открит 2017 година, а “Инвестиции в стартиращ бизнес в сферата на туризма” – Хармония груп“ АД за хотел “Virgin Ribaritsa”.

Наградените благодариха за получените отличия и отправиха пожелания за едно бъдещо разрастване и процъфтяване на бизнеса, което да допринесе за откриването на все повече работни места. Спечелилите първите три позиции от трите номинации получиха грамоти и плакети, а за доброто настроение на присъстващите бе организирана развлекателна програма от талантливите деца от иновативното Основно училище ,,Георги Бенковски“ с. Черни Вит.