drastene15121426Павлин Иванов

От месеци поставям темата за безопасността при извършването на ремонти в различните квартали на Ловеч. „Червен бряг“ и „Гозница“ вече дадоха жертви – почупени коли и хора в необезопасени изкопи!

Вчера и от квартал „Дръстене“ хората изразиха безпомощността си, в техния опит да накарат кмета Казанджиев, строителната фирма изпълнител и строителния надзор, да вършат работата си законно!

Както виждате от снимките, дълбоките вертикално поставени тръби са необезопасени и е само въпрос на време да се случи пореден инцидент с човек или автомобил. Жители на квартала са подали поне 3 сигнала в последните няколко месеца до кмета Казанджиев, имало е срещи с него, но след поредното негово обещание, абсолютно нищо не се е променили. Както винаги, впрочем!

drastene15121424В повечето дупки са сложени клонки и храстчета, вероятно за да сигнализират за някаква опасност преминаващите хора и автомобили. Тук-там има и тънки червени лентички, ошмулени от ветровете.

Има и дупки, върху които няма дори тези характерни за примитивното мислене на участниците в проекта храстчета и клонки!

На никой не му пука за живота и здравето на децата и възрастните живеещи в този квартал! Това важи с пълна сила и в грижата за здравето на хората и в кварталите „Червен бряг“, „Гозница“ и „Продимчец“!

Явно ръководството на фирмата и строителният надзор се отнасят към безопасността на своите служители точно така, както и към живота на хората в квартала – НИКАК! Работници по анцузи и с маратонки, работят по цял ден, без дори да наметнат, ей така, за пред Инспекцията по труда, задължителните ярки светлоотрзителни жилетки!

drastene1512149Но на кой му пука! Няма строителен контрол! Няма контрол от страна на Инспекцията по труда! Няма контрол от страна на инвеститора! Няма контрол и от страна на Управляващият орган по проекта!

Местните се оплакаха и изключително безцеремонното отношение на фирмата изпълнител на проекта към тяхното имущество. Тежката техника е разрушила няколко каменни огради, една от които, е паднала в двора на къщата, а следствие на това, скоро е възможно целият да пропадне.

Много оплаквания имаше и по отношение на видимо сбърканият начин, по който се извършват дейностите. Копае се, зарива се. След седмица, на същото място отново има разкопки, след това отново зариване и асфалтиране.

drastene15121412Кой допуска да плащаме за всичките тези безумия, питат хората в „Дръстене“?

Голям проблем, следствие на безхаберното изпълнение на строителните дейности е прекъсването на комуникационните кабели. В квартала живеят и много възрастни хора, които използват домашните си телефони. След поредното скъсване преди дни, оставило голяма част от населението без интернет и телефони, едва днес вероятно от телекомуникационната компания ще поправят връзките.

 

Жителите на квартал „Дръстене“ са поредните, които са готови за бунт! След като са опитали всички законни начини да сигнализират за безобразията и да направят живота си по-нормален и безопасен, са готови за следващи стъпки!

От поредицата публикации по темата за безопасността на ловчалии във връзка с извършването на строителни дейности по проекти или в изпълнение на капиталовата програма на Община Ловеч, се вижда, че:

  • На кмета Казанджиев и неговият екип експерти изобщо не им пука за живущите в Ловеч
  • Няма Инспекция по труда, която да следи за спазване на трудовото законодателство
  • Няма Строителен надзор, който да следи за изпълнението на строителните дейности
  • Няма инвеститорски контрол
  • На собствениците на строителни фирми им е през оная работа, какво се случва както с техните работници, така и с жителите на Ловеч
  • Никой не предприема нищо по подадените сигнали и публикации

Точно за това, от днес „Ловеч днес“ ще промени начина си на работа по отношение на случващото се в града ни и неговите квартали, и няма да се задоволява единствено с оповестяването на проблемите на гражданите, имащи нужда от бързо и адекватно решение.

В крайна сметка, за някой носи отговорност за действията си и трябва да понесе с пълна сила това, което заслужава!

 

20 коментара

  1. Който краде лентичките да ги пази. Те ще трябват като дойде бат Бойко да открива обекта. Тогава Павлин за строи всички да му ръкопляскат. Историята помни как бе открита пречиствателната на Ловеч и как Бойко похвали Казанджиев.

    1. Author

      Уважаеми Анонимен, избягвам да влизам в подобни дискусии, но понякога не се ли замисляте за живота и здравето на жителите на този град и че те са по-важни от това да защитавате по най-неуместния начин отговорните служители, виновни за случилите се вече инциденти?

      Точно за това е и тази публикация. Тя не третира никого в ролята му на политически субект, а единствено личностите облечени във власт и носещи отговорност за случващото се в Ловеч.
      Ако с тази публикация и резултатът от нея е едно предпазено дете, една почупена кола по-малко, аз съм доволен от свършеното. Това е и простата цел на този тип публикации.
      За съжаление, хората имащи подобно на вашето мислене са мнозинство в Ловеч. Резултатът от това е видим, а зависимостите ви завинаги!
      Ще ви помоля да разберете веднъж и завинаги, че тези публикации не са плюене по някого си както организирано се опитвате да внушите на читателите. Аз пиша за реални проблеми, на реални хора, за неща, проверими. Единствената цел е да се намерят решения на поставените тук проблеми.
      Аз искам проблемите на жителите на Ловеч да се решават бързо, умно и ефективно. Ако някой чувства, че не може да се справи с тях, може да си ходи в къщи!
      Павлин Иванов
      “Ловеч днес”

    2. Ако това е целта ти ок, но начина по който ги представяш не отговаря на поста по-горе.

  2. И аз признавам че късам и крада проскубаните маркировъчни лентички! Когато в края на деня се прибирам сдухана, най-обичам да си набера няколко и да зарадвам децата. Умират си от кеф! Останалите ги предавам на вторични, жестока далавера! Така си изкарвам едно пет иляди евро отгоре!

  3. Тя цалата ни държава е разкопана, как очаквате да е друго положението по градовете?

    1. Живеем в Ловеч, а не в Троян. Така, че ме интересува какво става тук. Ако безопасността на хората е нещо маловажно, то нямаше да има органи които да следят за нея. Макар, че и сега все едно не съществуват!

  4. Анонимен 16.12.2014 на 09:48, целият град е в дупки. Пожелавам ти преди да пуснат осветлението вечер да се разходиш пеша или с кола и по възможност да провериш колко са дълбоки. Ще ти нося мандарини в болницата след това. Обещавам!

  5. Какво да направи кмета ? Има си стоителен надзор,на който за това му се плаща има и инспекция по труда, да глоби фирмата,ако трябва с най – голямата глоба. Аман от комплексари Миналата година в София цялата Мария Луиза беше един четири метров изкоп,не съм викал Фандъкова да ме превежда през нея,имам чувстовото,че някои хора ако не плюят,няма за какво да живеят

    1. Това е смисълът на живота им, да си видял тук някоя хубава статия? Случва се от време на време да има някоя хубава новина, винаги се намира някой, който да оплюе всичко.

    2. Анонимен, ного си проЗд! Строежът на Мария Луиза така бе ограден и обезопасен, че пиле не можеше да прехвръкне, камо ли да се нахендри някой в изкопите.

  6. Ееех, колко анонимна простотия има в града ни

    1. Да се чете “Анонимна”.

  7. Голяма част от написаното е валидно и за стратешкия път /от Вароша нагоре до ресторант Стратеш/.
    Има оплакване на няколко от малкото работници там, но нито в Общината ги чуват, нито в Инспекцията по труда Ловеч.

    АМАН от безхааберници и от КРАДЦИ!

    1. Малеее, аман от писачи, сега остава да кажеш, че лично на теб се оплакват работниците там. ХАХАХА, ужас, тоя сайт стана като сряда на пазара.

    2. АНОНИМЕН, има оплакване и при Инвеститорския контрол в Общината и в Инспекцията по труда, така че не се заяждай…! Разбира се, друг е въпроса дали се взимат някакви мерки.

  8. На снимките много добре се виждат обозначителните ленти. Друг е въпросът, че точно тези дето се оплакват, ходят и късат лентите.

    1. Я, че да не пишете под калъп бре, анонимний. Преди месец почти същия коментар за “Червен бряг” имаше как някой ходел и късал лентите виждаш ли. Абе в целия град стане ли строеж на нещо все ленти се късат. Как пък в други градове не е така? В “Червен бряг” и сега има шахти “Минчовки”, които дори и клонки нямат и то дори на самия завой на квартала! Лентички ли трябва да има или поне дървени Тапи, която да запушат Дупките на Кмет Казанджиев???? В мъглата ще ми видиш лентичката ама късно и хоп колата за ремонт. Айде да се спрете с тъпите си анонимни коментари как някой краде ленти и палета! Аман от платени анонимни драскачи!

    2. Признавам – аз късам и крада проскубаните маркировъчни лентички. За да им е гадно на всички и да има за какво да се оплюва бездействието на институциите и за още нещо – да си осигиря безплатна коледна окраса. Драги тролове и защитници-драскачи – хайде малко по-сериозно с коментарите, хептен за подигравка направихте достопочтените институции.
      Преди 20ина дена написах едно предложение към кмета, дано го вземе насериозно. Подобни предложения летят по e-mail експрес и към други БЕЗотговорни институции на наша хранилка.
      Мислете как харчите народните пари, за да не станем като Перник-2

  9. Кмета не го интересува безопастността на хората!

Comments are closed.