Постоянните шест комисии на Общински съвет – Ловеч, ще заседават на 18 август, вторник.  Предвижда се общинската сесия да се проведе на 27 август, четвъртък.

Председателят Петър Цолов свиква заседанията на постоянните комисии на основание чл.56, ал.1 от Правилника за организацията и дейността на Общински съвет-Ловеч, неговите комисии и взаимодействието с общинската администрация. Припомняме, че във връзка с извънредната ситуация с коронавируса се спазват всички здравни и санитарни мерки.

В 09.00 часа се свиква Постоянната  комисия по икономическа и стопанска политика, туризъм, приватизация и международно сътрудничество  с председател Минчо Казанджиев. В заседателната зала тя ще разгледа шест точки.

От 10.00 часа  в кабинета на общинския съветник се събира Постоянната  комисия по бюджет,  финанси и европроекти с председател Ирина Митева. Тя ще разгледа 11 точки.

От 11.00 часа  е комисията по правно-нормативни въпроси, жалби, контрол, обществен ред, безопасност  на движението и конфликт на интереси  с председател Детелина Сотирова. В заседателната зала тя ще обсъжда четири точки.

Четири точки ще разгледа постоянната комисия по социална дейност, демографска политика и здравеопазване с председател Мария Съева, тя се събира от 11.30 часа в кабинета на общинския съветник.

Постоянната комисия по образование, култура, спорт, децата, младежта и НПО  с председател Страцимир Петков  ще работи от  15,00 ч. в заседателната зала при проекто-дневен ред от четири точки.

Последна се събира постоянната комисия  по общинска собственост, устройство на територията, комунални дейности, екология, транспорт и жилищна политика с председател Георги  Карамишев, тя ще разгледа 19 точки. Събират се от 16,00 ч. в заседателната зала.

Сред по-важните точки са:

Приемане на отчет за дейността на Общински съвет –Ловеч и неговите комисии за първото шестмесечие  на 2020 година.

Процедура по одобряване на окончателен проект на Общ устройствен план на Община Ловеч.

Информация за резултатите от  дейността на „ЕКО“ ЕАД гр. Ловеч към 30.06.2020 година.

Приемане на отчет за изпълнение на решенията на Общински съвет-Ловеч, приети до 30.06.2020 г. и решения, останали за наблюдение през предходни отчетни периоди.

Намаляване и освобождаване на дължими месечни наеми на наемателите на общински нежилищни имоти за периода от 15 юни до 14 юли 2020 година.