snqg3012142Тази сутрин (30.11.2016г.) от 09:00 ч. в Залата на Общински съвет Ловеч се проведе заседание на Щаба за изпълнение на общинския план за защита при бедствия.

Заседанието е съвместно с кметовете и кметските наместници на населените места в община Ловеч. Предмет на срещата е готовността на институциите и на дружествата, с които общината е сключила договори за зимно поддържане на общинската пътна мрежа, за работа през зимен сезон 2016/2017г.

На заседанието беше обсъдена подготовката на общинската администрация за съвместни действия с кметствата, териториалните структури, ведомства, експлоатационни дружества и юридически лица за предприемане на съответните мерки по преодоляване на възникнали усложнения през настъпващия зимен период.

На всички присъстващи лица е раздадена схема за оповестяване на компетентните органи и лица по снегопочистването. Документът представлява пълно описание на служебните лица, ангажирани с процеса, списък на кметове и кметски наместници и главни специалисти. Описана е и техниката за населените места в общината, която би могла да се използва при усложнена зимна обстановка.

Дадени са фирмите, които с договор се ангажират да поддържат общинската пътна мрежа, както и двете заповеди на кмета на Община Ловеч от 26.10.2016 г. С тях се нарежда на фирмата „Инфрастрой“ ЕООД – Плевен, да поддържа общинската пътна мрежа и уличната мрежа по селата, а на „Еко“ ЕАД – Ловеч –  да поддържа уличната мрежа и обществените площи в град Ловеч.

1 коментар

Comments are closed.