oblastremont3011131През 27 годишния експлоатационен период не е правен ремонт по външната част на сградата

Вчера започна ремонтът по фасадата и покрива на Областна администрация – Ловеч, съобщават от институцията. Строително-монтажните и укрепителни работи са по разпореждане на областния управител Милко Недялков след констатиране на фасадни плочи с нарушено закрепване, което е потенциален риск от инцидент.

Сградата на Областна администрация-Ловеч, е построена и пусната в експлоатация през 1986 г. За 27-годишния експлоатационен период не са извършвани външни ремонти. По инициатива на Недялков екип от специалисти направи анализ за състоянието на покривните съоръжения и облицовъчните плочи, служещи за фасада на високата сграда в областния град. Проверката констатира и амортизирана и на места липсваща борд обшивка от поцинкована ламарина, която води до течове в под покривното пространство и последния етаж на администрацията.

oblastremont3011132На базата на констатациите Областният управител е отправил искане до Министерски съвет и Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане, придружено от количествено-стойностна сметка за неотложни строително-ремонтни работи. Отпуснати са средства в размер на 18 884 лева. Сключен е договор с фирма за частичен ремонт на покрива и обезопасяване и укрепване на потенциално опасните облицовъчни плочи.

Апелът на губернатора е за търпение от страна на гражданите и повишено внимание при преминаване покрай сградата на администрацията по време на ремонта.

1 коментар

Comments are closed.