Започна ремонтът и обновяване на търговското пространство на Общинския пазар в гр. Тетевен. Проектът има за цел да подобри градската среда в централната част и е съобразен със съществуващите имотни граници и действащият регулационен план на града и вече съществуващите настилки и градско обзавеждане.

Част от основните дейности, които са предвидени по проекта, включват: Подмяна на покритието на покривната конструкция, изграждане на ново осветление чрез подмяна на съществуващите осветителни тела, като са предвидени и точки за достъп до електричество, в съответствие с разположението на сергиите за търговия.

Ще се монтира ново обзавеждане за придаване на съвременен естетичен облик на пазара, ще се ремонтира и фасадата на търговските обекти, а съществуващите материали ще се обновят, за да се осъвремени облика им.

Община Тетевен уведомява гражданите, че във връзка с откриване на строителна площадка за реализацията на проект „Реконструкция, основен ремонт и обновяване на търговското пространство на Общински пазар – Тетевен“, на основание Заповед №196/26.04.2023 г. на Кмета на общината, за времето на строително-ремонтните дейности се забранява търговска дейност, както и преминаване на граждани на терена, попадащ в обхвата на проекта.

Търговците на плодове и зеленчуци ще могат да осъществяват търговска дейност по ул. „Стръч“, ул. „Кооперативен пазар“ и част от ул. „Лечо Гайдаря“.

Търговците на промишлени стоки /ново производство/ – по ул. „Марин Темелски“ и ул. „Лечо Гайдаря“.

Търговците на промишлени стоки /втора употреба/ – в крайречното пространство /паркинг/ при НПГГСД „С. Младенов“.

За информация и настаняване: Бисер Христов, Изпълнител- инкасатор, тел.0885 686 218