pochistvane1404101Общинската фирма по чистота „Еко“ ЕАД започна миенето на улиците в Ловеч. Преди празниците бе измита ул. „Д-р Съйко Съев“, от вчера до четвъртък работата продължава по бул. „България“. След 11 май ще се мият улиците „Търговска“, „Цачо Шишков“, „Княз Имеретински“ и „Осъмска“.

Успоредно с това върви и метенето. В почивните дни са почистени централната градска част, улиците „Търговска“, „Райна Княгиня“, „Цачо Шишков“, „Черковна“, площадът пред ж. п. гарата и улиците около него. Вчера метенето продължи по улиците „Осъмска“ и „Цар Освободител“, бул. „България“, днес се чисти в ж. к. „Младост“, а утре по улиците около магазин „Била“. На 10 май ще се мете в централната градска част и площад „Тодор Кирков“, както и по основните улици в града.

От вчера по булевардите „България“ и „Мизия“ започна косенето на зелените тревни площи и градинки. Днес се коси по ул. „Търговска“, утре в централната градска част, на 10 май – около блокове „Кристали“ на ул. „Д-р Съйко Съев“.

 

1 коментар

  1. Според мене това не трябва да е "събитие", което да е "новина". Във всички нормални страни миенето на улиците става нощем, а подстригването на тревата и храстите става незабелязано. Но тъй като при нас това се случва може би веднъж в годината и то за празника на Ловеч много, много се "зарадвахме". И по тоя повод с миенето на улиците, прочетох някъде как е ставало това в столицата ни след Освобождението. Водата се е пренасяла / не пише точно от къде е вземана/ в бъчви на волски коли и с дълъг маркуч се обливали улиците / 2/ два пъти в седмицата. За работещите е било трудно, но чисто за столичани и гости.

Comments are closed.