Председателят на предизборния щаб на Коалиция “БСП за България” Димитър Горов откри срещата с жителите на село Хлевене. Според него – местните избори са най – важни от всички останали избори, тъй като на тях хората правилно трябва да решат кой ще е кметът, доколко той ще е близо до хората, как ще се застъпва за решаването на техните проблеми. Затова БСП се е отворила към хората, излязли са от партийните си рамки и са застанали зад един човек, предложен им от инициативен комитет – една успешна бизнесдама, работохолик и с много идеи, знаеща и можеща, с поглед и върху обществения живот. С тези думи той представи пред дошлите на срещата Радина Банкова, кандидат за кмет на община Ловеч, подкрепена от БСП.

“Заставам пред вас, за да чуя проблемите ви, ходя във всички населени места с един бележник, в който записвам какво ми се оплакват хората, обърна се към жителите на селото Радина Банкова. – Веднага ви обещавам, че след като с ваша помощ стана кмет, ще се върна отново при вас с този бележник, за да решим заедно с кои неща трябва да се захванем. Те никак не са малко – във всички села има проблем с питейната вода, на места дори я няма, автобусите са нередовни или не са директни между селищата, улиците са разкопани при аварии с остарелите водопроводи, а след това не са ремонтирани. Всичко това трябва да спре, общината да се обърне с лице към хората, да мисли за тях, за създаването на една добра среда за живот, каквато сега липсва и която прогони много семейства и най – вече младите хора навън от Ловеч, каза Радина Банкова.

Задължително трябва да се увеличат средствата за социални дейности, особено за възрастните хора по селата – да има повече социални асистенти, домашни помощници. Тези, които сме останали в родното ни място, здраво трябва да се захванем и да извършим промените, които ще доведат до развитието на Ловеч като един модерен град, с туристическа дейност, с възможности за увеличаване на фирмите от малкия и средния бизнес, с идването в града на можещи, образовани, търсещи сериозна професионална реализация млади хора.”

Жителите на Хлевене поставиха въпроса с автобуса, който не идва в селото в събота и неделя. Проблема са поставили и в общината, дори пред досегашния кмет, но промяна в ситуацията няма. Настояха да се промени отношението на чиновниците в общинската администрация към хората, които са потърсили помощ и съдействие от тях, поискаха детска площадка в селото, както и чешмичка за питейна вода в центъра.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Платена публикация по договор

Коалиция „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“