knsb2605151Зам.-областният управител Георги Терзийски участва днес в дискусионен форум по повод 25 години КНСБ в област Ловеч, съобщават от институцията. Терзийски изтъкна ролята на синдикатите в тристранния диалог и заяви, че това сътрудничество е част от политиката на правителството за устойчив икономически модел. Той поздрави ловешката структура от името на областния управител д-р Мадлена Бояджиева и нейния екип.

На срещата официалната позиция на КНСБ по въпросите на заплащането на труда на национално ниво бе представена от вицепрезидента на синдикалната организация Пламен Нанков. Има реална възможност работните заплати да нараснат с 25 на сто още тази година, обяви той, като по думите му „дори в реалната икономика има достатъчно ресурс, който може да доведе до увеличаване на работните заплати”.

“Ние като синдикат не искаме да получаваме повече от това, което произвеждаме, но обезщетението на труда в рамките на брутния вътрешен продукт е катастрофично”, каза Нанков пред журналисти. Той допълни, че до средата на юли от синдиката ще са готови с разчетите по отрасли за възможното увеличение на работните заплати в бюджетната сфера. Според него това нямало да доведе до катастрофа.

Дискусия на форума се проведе и по въпросите за безопасните условия на труд. Презентация по темата представи инж. Весела Кирилова от циментовия завод в Златна Панега.