kolej-1kolej41216Вчера, в Техническия колеж в Ловеч бяха връчени тържествено дипломите на Випуск 2016.

Този момент е поредно доказателство, затова, че колежът се развива успешно и стабилно, като авторитетна учебна институция, отговаряща на предизвикателствата на времето. С всеки нов випуск Вие давате на страната добре подготвени професионалисти. Използвайте ползотворно наученото дотук и запазете хубавите спомени от Ловеч“, се казва в поздравителния адрес на Община Ловеч, който бе прочетен от заместник-кмета инж. Цветан Георгиев.

Вашето дипломиране не е всичко, предстоят ви още важни крачки, след като сте направили вече добрия избор – да усвоявате професии“, обърна се към залата и Георги Терзийски, заместник-областен управител на Област Ловеч.

kolej-6kolej41216Вие завършвате един от най-престижните колежи като конструктори, технолози, машиностроители, компютърни и електро специалисти, бъдещи научни работници и изобретатели, бизнесмени, от които нашата страна има нужда, каза в академичното си слово доцент д-р Георги Рашев, директор на колежа. Човешкото развитие недвусмислено е доказало, че благополучието на една нация не зависи от големината на територията и броя на населението, а от интелектуалния потенциал и квалификацията на кадрите, заети в материалното производство, част от която сте вече и вие“, допълни доц. Рашев.

kolej-2kolej41216Сред гостите бяха Ивайло Станчев, изпълнителен директор на „Балкан“ АД – Ловеч, и инж. Милен Свиленов изпълнителен директор на „Осъм“ АД. Тържествен водосвет отслужи отец Кънчо Кабадийски.

Валентина Ралчева стана първенец на випуска, като доц. Рашев й връчи почетен медал и грамота, а отличник на випуска е Стела Иванова. Наградени за отличен успех бяха общо 12 дипломанти, като средният успех на випуска е „Много добър“ 4,95.

На финала дипломираните 50 бакалаври хвърлиха шапки във въздуха, както повелява традицията.