От Областна дирекция на полицията в Ловеч съобщават, че вчера около 19.00ч. в с. Дойренци, 34-годишен мъж при управление на лек автомобил е загубил контрол над превозното средство, напуснал е пътното платно и се е ударил в  железобетонен стълб. При инцидента е пострадал водачът, който е прегледан в болнично заведение и е освободен за домашно лечение. Пробата му за алкохол е отрицателна, съставен му е акт за нарушение на ЗДВП.

54-годишен от София е задържан за срок до 24 часа в РУ Ябланица след като на 05 октомври около 12.10 ч. по ПП I-3 е установен, с помощта на техническо средство, да управлява товарен автомобил с прикачно полуремарке след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух над 1.2 промила. Водачът е дал кръвна проба, а по случая е образувано досъдебно производство.

33-годишен е задържан за срок до 24 часа в РУ Луковит след като през вчерашния ден, в хода на проведена специализирана операция за противодействие на разпространението и употребата на наркотични вещества и последвали процесуално-следствените действия, на различни места в частен имот обитаван от лицето полицаи от РУ Луковит са открили и иззели сухо наркотично вещество – канабис, с бруто тегло 338 грама. По случая е образувано досъдебно производство и продължава работата по  документирането на цялостната престъпна дейност на лицето.

На 05 октомври на територията на Тетевен е проведена полицейска операция по широкообхватния метод, с цел подобряване на пътнотранспортната обстановка в града. Полицейските служители са извършили проверка на 32 лица и 24 МПС, като за установени нарушения са съставили 4 акта и 7 глоби с фиш.