40-годишен от с.Баховица е задържан за срок до 24 часа в РУ Ловеч, съобщават от ОД на МВР Ловеч. След като на 18 януари около 12.40 ч., при управление на лек автомобил на път II-35, с посока на движение към Ловеч е спрян за полицейска проверка и пробата му за алкохол направена с техническо средство е отчела 2.95 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо производство и работа продължава РУ Ловеч.

38-годишен от с.Рибарица е задържан за срок до 24 часа в РУ Тетевен, по подозрение в съпричастност към извършена кражба на баварска маса от дървен масив и други неустановени към момента вещи, от частен имот в с.Рибарица. По данни на собственикът на имота, кражбата е извършена в периода от 28 декември 2022г. до 18 януари 2023г. В хода на процесуално-следствените действия част от отнетите предмети са намерени и иззети по надлежен ред. По случая е образувано досъдебно производство и работа продължават служителите на РУ Тетевен.

Полицейски операции проведени на 18 януари:

Луковит – за времето от 09.00ч до 11.00ч. на територията на града по широкообхватния метод са проверени 49 лица и 49 МПС, като за установени нарушения полицейските служители са съставили 10 глоби с фиш по ЗДвП.

Тетевен – през вчерашния ден полицейските служители са извършили проверка на 3 пункта за изкупуване на черни и цветни метали и на 3 заложни къщи, като нарушения не са констатирани. Проверени са още 49 лица и 33 МПС, като са съставени 5 акта по ЗБЛД и 14 глоби с фиш по ЗДвП.

Троян – троянските полицаи са извършили проверка на 4 заложни къщи, 2 пункта за изкупуване на черни и цветни метали, 3 автоморги и автосервиза, два търговски обекта и две увеселителни заведения – няма установени нарушения. Полицейските служители са проверили 90 лица и 86 МПС, като за установени нарушения са съставили 1 акт и 6 глоби с фиш по ЗДвП.

Ловеч – в периода от 14.00ч. до 15.30ч. служителите на РУ Ловеч са извършили проверка на 24 МПС и 24 лица и за установени нарушения са съставили 7 глоби с фиш и са връчили 1 електронен фиш.