38-годишен е задържан за срок до 24 часа в РУ Троян, съобщават от ОД на МВР Ловеч. Това се е случило, след като на 12 юли около 22.50 ч. при управление на лек автомобил по ул. «Васил Левски» в Троян е спрян за полицейска проверка и с помощта на техническо средство е установено, че шофира след употреба на метамфетамин.

На водача е съставен акт за нарушение на ЗДвП и му е издаден талон за медицинско изследване, като е последвал отказ да даде кръвна проба за химичен анализ. В хода на процесуално-следствени действия, при извершено претърсване на превозното средство е открито пакетче с жълто, кристалообразно вещество, което при изследване с  полеви тест е реагирало на нв-метамфетамин, с общо тегло 3 грама.  В РУ Троян са образувани две досъдебни производства и работата по случаите продължава.

53-годишен е задържан за срок до 24 часа в РУ Луковит след като вчера, в хода на провеждаща се полицейска операция, в имот в с.Ъглен обитаван от лицето полицаи са установил засадени 2 растения от вида коноп, за които са полагани грижи. Растенията са били с височина 1,5м и 2,5м. и при тестване на зелената листна маса с полеви наркотест тя е реагирала на канабис. По случая е образувано досъдебно производство и служители на РУ Луковит продължават работа по документирането на цялостната престъпна дейност на лицето.

На 12 юли на територията на община Луковит е проведена специализирана операция насочена срещу битовата престъпност в малките населени места. В рамките на предприетите действия полицейските служители са обходили 12 населени места, проверили са 34 лица и 35 МПС, за установени нарушения са съставили 9 акта, 1 глоба с фиш по ЗДвП, образувано е 1 досъдебно производство и са задържали 1 лице.