От ОД на МВР Ловеч съобщават, че 28-годишен е задържан за срок до 24 часа в РУ Ловеч, след като на 15 април около 16.00ч. е установен да управлява лек автомобил по ул. „Търговска“ в града след употреба на наркотични вещества. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

В първите часове на 16 април в РУ Ловеч е задържан 46-годишен мъж от Угърчин, след като при извършен му личен обиск, в чантичка закачена на кръста му е открито полиетиленово пликче, с бяло прахообразно вещество, бруто тегло 3.5 грама. При последвало тестване с narco spray, тест лентата се е оцветила в жълт цвят, което е индикатор за метамфетамин. Задържани са още две лица от Ловеч, съответно на 46 и 21 години, като тяхната съпричастност към случая се изяснява. Образувано е досъдебно производство и работата продължава.

В РУ Луковит за срок от 24 часа е задържан 26-годишен мъж от с.Дерманци, който на 15 април е установен да управлява лек автомобил след употреба на наркотично вещество – метамфетамин и амфетамин. По случая е образувано бързо производство и работата продължава.

На 15 април на територията на община Тетевен е проведена специализирана полицейска операция, насочена срещу битовата престъпност и подобряване на пътно-транспортната обстановка в региона. В хода на предприетите действия служителите на РУ Тетевен са извършили проверка на 123 лица и 100 МПС, като за установени нарушения са съставили 9 акта и 27 глоби с фиш.