От Областна дирекция на полицията в Ловеч съобщават, че в РУ Луковит е образувано бързо производство и за срок от 24 часа е задържан 32-годишен, криминално проявен и неправоспособен водач, който на 27 март около 0.30ч. е установен да управлява лек автомобил след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 0.91 промила. Полицаите са установили още, че регистрационните табели на автомобила са издадени за друго МПС, а той е и с прекратена регистрация от есента на 2020 год. Работата по случая продължават служителите на РУ Луковит.

При друг инцидент, станал на 26 март около 15.35ч  на път II-35, 64-годишен мъж от Троян при управление на лек автомобил е загубил контрол върху превозното средство и се е ударил в насрещно движещ се лек автомобил «Мицубиши». При инцидента са пострадали 34-годишният водач на Мицубиши-то и 35-годишна пътничка от същия автомобил. Те са откарани за преглед в болнично заведение. Пробите за алкохол на двамата водачи са отрицателни, а на 64-годишния водач е съставен акт за нарушение на ЗДВП.

35-годишен мъж от с. Румянцево е задържан в РУ Ябланица, след като на 27 март е установен да управлява МПС по ПП I-3 без да притежава свидетелство за правоуправление. Шофьорската книжка на водачът е отнета през м.януари тази година. По случая е образувано бързо производство и работата продължава.

47-годишен мъж от с. Кирчево е задържан за срок до 24 часа в РУ Угърчин, след като на 28 март е установен да управлява мотопед след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 1,29 промила. По случая е образувано бързо производство и работата продължава.

Две досъдебни производства за държане на наркотични вещества са образувани през почивните дни в РУ Троян. За срок до 24 часа в местното районно управление е задържана 19-годишна, която е държала в раницата си канабис, с бруто тегло 10.5 грама и 24-годишен мъж, в дрехите на който полицаите са открили пакетче с бяло, кристалообразно вещество, с общо тегло около 1.5 грама. При тестване, веществото е реагирало на “кетамин” и “кокаин”.

Работата по случаите продължава.