Съдействие за подобряване на инфраструктурата на с. Сливек търсят от областния управител местни жители. В жалба от председателя на обществения съвет в селото Велислав Бочевски и подписка на 49 жители се изтъква като първостепенна нуждата от ремонт и преасфалтиране на улици, а ремонтът на пътя, свързващ двете махали Долен и Горен Сливен, е посочен като неотложен. Описана е като належаща подмяната на уличното осветление, както и почистването от крайпътни храсти и прорасли дървета. Подобни искания за това са отправяни до община Ловеч, но проблемите не са отстранени, се казва в жалбата. В нея се твърди още, че хората са готови на граждански протест.

Във връзка с отправените проблеми инж. Светослав Славчев поиска от община Ловеч информация за подписани договори за ремонти на общинската пътна инфраструктура, каква част от средствата са за извършване на текущ ремонт на пътна и улична мрежа и предвидени ли са участъци за ремонт в с. Сливек. Той иска още справка за извършеното разпореждане с имоти и вещи, общинска собственост, които се намират на територията на населеното място, както и каква част от постъпленията от продажбата на общински нефинансови активи съгласно ЗМСМА са предоставени за финансиране изграждането, основен и текущ ремонт на социалната и техническата инфраструктура в с. Сливек.

Областният управител изпрати по компетентност на община Ловеч постъпилата подписка и поиска след проверката на фактите да бъде уведомен за предприетите действия.