Трима от листата с кандидати за общински съветници от Коалиция “БСП за България” сме от село Сливек, съобщи на присъстващите на предизборната среща с кандидата за кмет Радина Банкова Минчо Казанджиев, трети в листата. “Аз бях три мандата кмет на община Ловеч и съм се нагледал на какви ли не платформи и предложения, които не се изпълняват. Надявам се след няколко месеца на обсъждаме с госпожа Банкова като кмет идеи как да се решат някои от проблемите на нашето село, а това в голяма част са проблемите и на останалите села в общината – заяви Минчо Казанджиев.

Много сериозно трябва да се помисли по въпроса с водопровода, тъй като има загуба на питейна вода. Една част от него е подменена, готов е проект и за останалата част. В селото има социален дом за възрастни хора, хотел, почивна база и предприемането на тази дейност е наложителна. ”

Много хора ми задават въпроса защо при един успешен бизнес, който имам, със се решила да се кандидатирам за кмет и какво се надявам да променя – така започна разговора си с хората от селото Радина Банкова. За нея  миналото на Ловеч с големите фирми и предприятия е един болезнен спомен, тъй като сега нейната фирма за производство на трикотажни облекла със 150 работници е на трето място по брой на работни места в общината. Последният мандат в общинското управление доведе Ловеч не до пълен застой, а до връщане много назад във времето. Сегашното ръководство няма никакво отношение нито към хората в града и по селата, нито към средния и малкия бизнес, заяви кандидатът за кмет.

Според Радина Банкова освен демографската криза, срива на болницата и липсата на връзка между образованието и бизнеса в града, хората в малките населени места са оставени без елементарни грижи – липсват социални услуги, липсва медицинско обслужване, а в много от селата има празни помещения, които биха могли да се предоставят на лекари, за да  работят там. Идеята й е селата да се обслужват с подвижна аптека и стоматологичен кабинет, кметовете на населени места и кметските наместници да проявяват повече внимание към проблемите на хората в населените места и да ги поставят за обсъждане и разрешаване в общинската администрация.

     Жителите на Сливек запознаха Радина Банкова с проблемите, които имат с електроснабдяването в селото, с липсата на магазин, от който да си купуват хляб и други стоки от първа необходимост, с наложителността много от улиците да се ремонтират и то в най – кратък срок. Пожелаха си и кметът и представители на общинската администрация да не идват при тях само когато наближават избори, а да се интересуват повече от живота на хората в малките населени места по време на целия си мандат.

 

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Платена публикация по договор

Коалиция „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“