Павлин Иванов

Днес ще говорим за политика. Или поне за това, което вие разбирате под този термин – „чесане на езиците“, защото когато политика се прави от умни и грамотни хора, това вече е друга бира.

От около 1 година в центъра на Рая се завихрят проблеми. Под проблеми имам предвид разни думи и плювки, които като седнеш да църкаш в „Траката“, разположена на брега на река Косъм, не ти дават мира и пречат да усетиш аромата на коричката хляб,  естетически тънко намазаната мас, соленото пощипване на шарената сол (останала от посрещането на Херцога посланик на нещо си там). Тегава работа.

А и тия, „бившите“, и те милите те клатят. Това лилави ли са, розови ли, ония с чукове и сърпове по знамената, още искат да са в Рая. Как да им кажа, че няма място за всички. Там сме се събрали само отбрани: Трецо Крадецо, Жандармеристчето, оня с храните и учебниците, и конституционалиста от Сената.

Не ги разбирам сърповете! Оставих им всичките хора по етажите на властта, щото ако сложа моите, те милите пухчета, докато се научат как да правя това, които розовите могат … ехее, ми той мандата за Рая ще свърши. И после кво?  Да уча децата на глупавичките ми роби. Няма начин!

Ама разносвача на манджи, на каква постановка ме светна, неам думи! Като ме дразни някой, пращам несоциалните в тях, да го питат има ли тоалетна в апартамента или си акат пред блока. Хаха! Яко!

Ама и моите чучулиги. Хич не слушат и не спират да ми играят балет, люпят ми се на зелка. Абе ей, ако не съм аз да ви взема в Рая, знаете ли къде щяхте да сте бе! Хубаво, че поне са ниска топка и са доволни на малко. Щото то, иначе за нас с Трецо Крадецо какво ще остане? А? Все пак младостта си даваме за тоя Рай, баси!

Обаче си го набутах по една схема. Оня, бившия, да земе да направи един проект за ремонта на калдъръма на центъра в Рая. Ма то фонтани, шадравани, пчелички, птички, абе красота ти казвам! Под секрет: ако знаете колко жетони се беше нагласил с неговата да чопнат, Шефа щеше само да точи лиги и да завижда! Ама му подложих динена кора! Оставих му обучените експерти, те сега са мои, а за него кокуш. Неговите знаят как стават нещата!

Е селяните в Рая само църкат и ми дигат гири, ама като наредим калдаръма и докато не се е разпаднал, ще викна Шефа да накълца трикольора и всичко ще е ток и жица.

Та тоя, бившия, хванах го за топките да не шава, ама то проклетото копеле, пък ме фана за циците и не пуска. Сега и с него трябва да делим. Иска да суче, недорасляка му неден. Тъй бил свикнал. Ама само как ги мразя тези работим не е истина! Едно е събиране, друго е изваждане. Хаха

Оф, трябва да кажа Трецо кое дело да уреди да загубим, че един партньор ми се обади. Притеснен човека. Съдили сме го били. 5 деца от два брака имал, любовницата му, страааашно парче, едвам й насмогвал на харчовете. Ебати играча ти казвам! Та, помоли човека, да си сложим маската за оксижен за малко. Пък щял да се отблагодари. Абе не вярвам на празни приказки. Обичам жетоните на масата и тогава да говорим, ама какво да го правя. Рязаните пушки и те ме помолиха, няма да си развалям рахътлъка с тях я.

Утре ония сенаторите, ненаяли се, пак ще ме тормозят. Имах планове да ходя в централата на Зевс в Прюксел (много е яко там), но хотела ми е в ремонт, а не мога да спя където ми падне. Ще ги изтърпя, кво да ги правя. Той конституционалиста ще измисли нещо да не ме ръфат много. А си го бива в тая игра. Нали затова е с мен в Рая! С оня лудия с чорлавата коса, дето ми скача за пред робите, са на един акъл и се разбират.

Ама как ме бива! Трябва да ми издигнат паметник, до шадравана. И това минимум. Живота и здравето си дадох за просперитета на Рая, баси! Заслужавам си! То само с житони не се живее, трябва и уважение. Нал тъй?

Ей, тая ракия в Траката, много хубава! Как да не се гордее човек, че е българин!

А проблемите в Рая, тия дето ми ги създават, той Господ ще ги накаже. Или ще им пратя несоциалните! Хаха

Следва втора част.