От ОД на МВР Ловеч съобщават, че жена на 36 години и мъж на 24 години са задържани за срок до 24 часа в РУ Ловеч. На 7 май, в имот обитаван от двамата в с. Абланица, криминалисти от ОД МВР-Ловеч са открили и иззели 2 пресовани топчета тревиста маса – канабис, с бруто тегло 5 гр., 4 пълнители с течност и 3 растения от рода на конопа. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

В периода от 30 април до 06 май на територията обслужвана от РУ Ловеч е проведена специализирана операция, в хода на която полицейските служители са извършили проверка на 509 лица и 216 МПС, и са установили 64 нарушения на ЗДвП и 27 нарушения на други закони и разпоредби. Полицейските служители са съставили 1 акт и 63 глоби с фиш.

На 7 май около 14.30ч., на кръстовище в Луковит са се ударили лек автомобил «Опел» с водач 70-годишен и «Ягуар» управляван от 37-годишна жена. При сблъсъка леко е пострадала пътничка в «Опел»-а, която е прегледана и освободена. Пробите за алкохол на двамата водачи са отрицателни, съставен е констативен протокол за пътното произшествие.

На 7 май в РУ Луковит е получен сигнал от 54-годишен жител на града, че от жилище което обитава липсва метална каса, в която е съхранявал голяма парична сума в лева и евро. Служители на РУ Луковит са провели незабавни оперативно-издирвателни мероприятия, в резултат на които са установени двама мъже – на 23 и 34 години като съпричастни към кражбата. Лицата са задържани за срок до 24 часа, а по случая в РУ Луковит е образувано досъдебно производство по чл. 195,ал.1, т.4. и работата продължава под ръководството на РП-Ловеч ТО-Луковит.

30-годишен е задържан в РУ Ловеч за срок до 24 часа, като съпричастен към извършени през празничните почивни дни кражби от два имота в местността “Полето – Лагера” край Ловеч, на множество медни съдове и посуда. По случая е образувано досъдебно производство и служители на РУ Ловеч продължават работа.