От Областна дирекция на полицията в Ловеч информират, че трима мъже, на 35, 36 и 29 години и жена на 34 години са задържани за срок до 24 часа в РУ Ловеч, след като в жилище в града обитавано от лицата, след получен сигнал и последвало претърсване, полицейските служители са открили и иззели различни по вид и обем вещества и прекурсори, както и наркотично вещество, реагиращо при полеви тест на метамфетамин, с бруто тегло 12.6гр. По случая е образувано досъдебно производство и работа продължават служителите на РУ Ловеч.

На 10 август в РУ Луковит е образувано бързо производство и за срок до 24 часа е задържан 22-годишен жител на с.Петревене, който е установен да управлява лек автомобил в с. Румянцево, с регистрационни табели издадени за друго превозно средство. Констатирано е, че водачът е извършил това нарушение в рамките на едногодишен срок от наказването му по административен ред за управление на МПС без свидетелство за правоуправление. Работата по случая продължава.

67-годишен мъж от с.Румянцево е задържан за срок до 24 часа в РУ Луковит, след като на 10 август, в рамките на провеждаща се операция за противодействие на битовата престъпност, в къща в селото обитавана от лицето полицаите са открили и иззели пистолет с два пълнитела и боеприпаси за него. Мъжът не е представил надлежно разрешително, каквото се изисква по закон. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

51-годишна жена от Ябланица е установена като съпричастна към извършена във вторник, на кооперативния пазар в града, кражба на портфейл от 56-годишна софиянка. По информация на потърпевшата в портфейла е имало парична сума от 380 лева, 100 евро и лична и дебитна карта. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължават служителите на РУ Ябланица.