Мъж на 34 години и жена на същата възраст са задържани за срок до 24 часа в РУ Ловеч, съобщават от ОД на МВР Ловеч. Това се е случило, след като вечерта на 21 юни при извършено претърсване и изземване в апартамент обитаван от едно от лицата, са установени и иззети различни по вид, цвят и обем вещества и прекурсори, служещи за производство на наркотични вещества. По случая в РУ Ловеч е образувано досъдебно производство и работата продължава.

Двама мъже, на 26 и 29 години са задържани в РУ Троян, в резултат на проведени оперативно-издирвателни мероприятия в хода на работата по образувано досъдебно производство за извършена домова кражба. С разрешение на съдия от троянски районен съд служители на РУ Троян са направили претърсване и изземване от две жилища в града обитавани от лицата, като там са установени голяма част от инкриминиарните вещи. Работата по случая продължава.

32-годишен мъж от Габрово е задържан за срок до 24 часа в РУ Ябланица, след като на 21 юни около 15.10ч. на ПП I-4 при управление на товарен автомобил е спрян за полицейска проверка и с помощта на техническо средство е установено, че шофира след употреба на наркотични вещества – канабис. По случая в РУ Ябланица е образувано досъдебно производство.