ElkaBaramova2407131На редакционният имейл получих писмото на вече бившият ПР-а на Областна администрация Елка Баръмова, което предоставям на вашето внимание.

“Уважаеми колеги,

От днес, 23 юли, не представлявам пресцентъра на Областна администрация.

Започнах работа в Областна администрация през ноември 2009 г. по покана на тогавашния областен управител Николай Нанков. Той не ме познаваше, не бях партиен член, както и досега не съм, не бях нечия протекция. Бях негов личен избор, продиктуван вероятно от кратките му наблюдения върху работата ми в регионална медия тогава.

През тези три години и половина се опитах да превърна това звено от работата на администрацията в това, което считам, че трябва да е – отворено към хората, отворено към медиите, към НПО, към гражданите. Разбира се, с едничката цел – да се изгради един положителен имидж на институцията и на личността на областния управител. Днес знам, че усилията ми не бяха напразни. Това естествено не е единствено моя заслуга – напротив, имах честта и изключителното удоволствие да работя за човек, който вярваше в основния принцип за работа на администрацията – прозрачността. Именно той ми даде свободата да предлагам, а неговото високо отговорно отношение към работата бяха двигателят за случването на нещата.

Тези, които ме познават, знаят, че така бих работила за всеки на този пост, независимо от коя политическа сила е. Тези обаче, които ме познават добре, знаят и друго – водещо в работата ми е отговорността, дисциплината и професионалното отношение към всичко, което правя, водена от лоялността към хората, за които и с които работя.

В този момент искам да изразя най-искрената си благодарност към всички вас – журналистите, с които работих през тези години, за обективното /имаше и изключения!/ отразяване на работата на Областен управител Ловеч.

Благодаря на всички, които търсиха нашата подкрепа за реализирането на едно или друго събитие – вашето доверие към администрацията ни даваше сили да намираме решение за всичко.

Благодаря и на гражданите, които се обръщаха към мен за съдействие по един или друг въпрос, и поднасям извиненията си към онези, които са останали дори и в най-малка степен неудовлетворени в исканията си.

Специално благодаря и на колегите си в администрацията – за това, че ме приеха с доверие, за това, че ми дадоха самочувствието, че вървя в правилна посока. Едва сега разбрахме каква е функцията на служителя за връзки с обществеността – това изречение чувах често през годините и то ми даваше увереност.

Да, ноември 2009 г. постъпих на работа без да бъда политически обвързана с управляващата тогава партия. Днес я напускам защото не съм част от партията, която сега управлява. Освобождават ме без мотиви. Не ми бе казано в прав текст – трябва да напуснеш, защото си към политическия кабинет /Областният управител Милко Недялков добре знае, че тази позиция му е пряко подчинена и отразява дейността на политическия кабинет, без да я определя!/, нито пък – трябва да напуснеш, защото… еди какво си. Чух само, че ОУ е бил принуден да се раздели с мен. Органът по назначение на ОУ е Министерски съвет. Съмнявам се, че който и да е от министрите или Министър председателят е принудил освобождаването ми. Но може пък и това да е обсъждано на някое от заседанията на Министерски съвет, за които вече няма стенограми. Не разбрах кой принуждава ОУ и кой е над МС и Министър председателя, но благодаря на г-н Недялков, че беше откровен и с мисъл за мен.

На всички желая здраве и щастие! А на младия колега, който поема пресцентъра – да бъде професионално отговорен към работата си!

Елка Баръмова”

6 коментара

  1. В интерес на истината, г-жа Баръмова беше далеко от представите ни за безкористност и безпристрастност в работата си по отразяването делата и дейността на Областна администрация. За времето в което се подвизаваше като PR съвсем добре съвместяваше и с други видове дейности. Като например да покорно да плонжира и носи шлифера първоначално на бившия областен управител Николай Нанков а в последствие и на новия председател на общинската структура на ГЕРБ Корнелия Маринова. Между впрочем се указа, че с последната заложи на куц кон. А сега логично следва това, че тя ще бъде заслужено забравена и изоставена.

  2. “by the way каза:
    …Заверджиев, ирония ли долавяме или искрено задоволство от направената смяна?!”

    by the way , по принцип не коментирам мнения на хора, които не познавам или са подписани с екзотични ник-ове, но ще си позволя да направя изключение специално за теб.

    Пак повтарям – след месец работа на Валията имаме и първото / по мое скромно мнение/ негово много добро управленско решение и в това мое мнение липса грам ирония, защото с този акт на Валията институцията му се довежда до реално и дългоочакваното обновление за възстановяване на прозрачността и публичността при отразяване на нейната работа.

    Факта, че новият „глас” на Валията е млад / 28 годишен/ експерт по журналистика и PR e основателна предпоставка за доброто качество на работата му.
    Но не бива да се забравя и факта, че до не отдавна имахме също така /28 годишен/ управленец, които за половин година доказа наистина, че младите хора могат да работят качествено и отговорно, но след това заразя всичко и дим да го няма…

    Аз не те познавам новия „глас” на Валията , а още по-малко познавам работа му до сега като журналист и PR, но искрено му желая успех в новата трудна и неблагодарна работа с която се захванал и както се казва в такива случаи:
    Попътен вятър и девет фута вода под кила на кораба, които управлява.

    п.п. Ганчо, имаш моя кредит на доверие до момента в който познатия ни стил на комуникация на „Маринчо Курулезки” и „Мистър Нахранете журналистите” стане и твой стил на комуникация.

  3. …Заверджиев, ирония ли долавяме или искрено задоволство от направената смяна?!

  4. Браво! Най-после едно добро управленско решение на Валията.

  5. Управител – управлявам, Оправител – оправям. Днешните Оправители ни “оправят” нагло, а от снощи и кърваво.
    Г-жа Баръмова няма да е първата, нито последната. Защото и Оправителите трябва да се оправят и членовете на Оправителната партия, и роднините на Оправителите и Оправителната партия.
    А Оправителната партия страда от остра форма на наглопатия с проява на симптомите на крайната фаза на заболяването – оглушаване, ослепяване, логорея и агресия акута.

  6. “Той не ме познаваше, не бях партиен член, както и досега не съм, не бях нечия протекция. Бях негов личен избор, продиктуван вероятно от кратките му наблюдения върху работата ми в регионална медия тогава.” Не е тайна за никого, че г-жа Баръмова е доведена от един от зам.Областните оправители по това време.Така, че да се приказват такива неистини просто нямам думи!!!Успех за напред на г-жа Барамова.

Comments are closed.