Павлин Иванов

Как се привличат туристи с неработеща резервационна система? Как получават  хората, наинформация онлайн хората,намерили  нещо интересно в събитията и обектите намиращите се на територията на община Ловеч?

Доста труден е отговорът на подобни въпроси.

При проверка, провокиране от запитване на мои приятели, и аз установих, че резервационната система намираща се страницата на общинска администрация изглежда добре, но … не работи.

Системата позволява да си изберете някое от основните категории: Събития, Туризъм,  Бизнес. Решаваме да започнем с най-динамичното – събития. Месец септември е, хората са се върнали от почивка и започват да се интересуват от културния живот в Ловеч. Още повече, официално бе съобщено, че градът предлага множество такива през годината.

Влизаме в резервационната система и … греда! Няма никакви събития, за които да си купим билет!

Добре, може просто за септември да няма нито едно събитие. Случва се.

Опитвам да си купя билет за някои от многобройните туристически атракции, които са наблизо. Избирам съответното меню „Събития“ и .. отново „няма предстоящи събития“! За билети за културни събития се примирих, че няма. Но за туристическите обекти да кажем, че са „събития“, още повече, които ги няма, става леко притеснително.

От любопитство, макар и предполагайки резултата, пробвам и „Бизнес“. Е, там поне няма изненада. Резервационната система връща отговор .. „няма предстоящи събития“!

Разбира се, прочетох и указанията, как да ползвам тази система.

След всичко това се чудя, а предполагам и гостите на града, за чии .. е тази система, която не работи и то през лятото?

Ще кажете: „То кво ли ни е наред, че това ли е важното за града“.

И да, прави сте! И това не е важно!

То държавата не може да се оправи с едно електронно управление, та Ловеч ли?