pavlin1008131

Преди нескромно да публикувам това лично мнение, искам да благодаря на двама мой приятели – на Иво Райнов за това, което мисли за мен и на Данчо Заверджиев за страхотните колажи!

 

Иво Райнов

Днес е рожденият ден на един мой добър приятел. Макар да е прието да се поздравяваме лично ще си позволя да наруша “ протокола“. Уважението, благодарността и възхищението са моят скромен подарък. Поднасям го неопакован и достъпен за всеки читател.
На днешния ден е роден Павлин Иванов. Човек от тази странна порода, която не можеш да опишеш с две простички думи. Свободолюбив до безразсъдство, честен до непонятност, дързък до себеотрицание, непримирим до крайност. За всички, които го познаваме и обичаме човек, който не спира да вярва и работи за промяната.
Павлин се справя с толкова неща, които не са по силите на мнозина от нас. Не се счита за журналист, но счупи клишетата на провинциалната журналистика. Мистър „Ловеч днес“ създаде новинарски сайт, който и е недостижим в два стандарта – да информира 24 часа в денонощието и да бъде свободна трибуна за всеки ловешки гражданин. Върна в медиите гражданската позиция и позабравеното достойство на журналистиката –да бъде зоркото око на обикновения човек, да бъде човешкия кожректив за всяка користна и или неразумна постъпка на овластените да ни управлява.
Павлин е неуморен генератор на идеи за развитието на местния стопански и социален живот. Много от тях, понякога откраднати или изопачени, оживяват в програми, проекти, стратегии. Неуморен инициатор и застъпник за детски и младежки събития, безкористен съюзник на местната доброволческа общност. Малцина умеят с подобно великодушие да даряват време и пари за некомерсиални граждански, младежки или доброволчески каузи.
Бунтар и свободен гражданин до последната частица от душата си. Неуморен участник и вдъхновител на всяка гражданска инициатива, протест или кампания. Неуморен в следването на морални каузи без мисъл за каквато и да е материална изгода. Вече два месеца неговият сайт е медиен застъпник на протестите в България. Благодарение на Павлин Ловеч се нареди между градовете, изразили площадна солидарност с гражданския бунт в София.Неотклонно следващ своята убедеост, че така се прави граждански общество – с упорит и честен граждански контрол. От открити граждани със смислени и ясни позиции.
Павлин, без съмнение, е един от хората, които са истински важни за Ловеч. Павлин дава на всеки по частица надежда – с обективните новини и смели коментари, с примера на своите граждански позиции, с всеотдайността към децата и младите хора, с благородството да работиш безкористно и доброволно.
За някого Павлин Иванов изглежда като един наивник на средна възраст. Все си мисля, че това е рядко достойнство, защото всяка промяна в света е започната от наивни хора.Такива, които следват духа, а не преразсъдъците, искат да се преборят вместо да се впишат. Очароваща е тази наивност, приятелю, знаеш, че и аз я споделям.
Честит рожден ден, Павлине! Желая ти здраве, все тъй млад дух, вяра и достатъчно време за да видиш света променен по нашия наивен начин!

4 коментара

  1. Потече! Какъв наивник, какви пет лева. Журналист, който си дава записа от камерата на полицията за да бъдат разпознати лицата от протеста на гражданите не е никакъв наивник. Кръвта вода не става, by the way.

  2. “В момента сме в Ада, господа. Повярвайте ми. И можем да си останем там или можем с бой да си пробием път към слънцето. Можем да се измъкнем от Ада сантиметър по сантиметър. Аз не мога да го свърша вместо вас. Във всяка битка този, който е готов да умре, ще спечели…”

    https://www.youtube.com/watch?v=m_iKg7nutNY

  3. веднага познахме тираните, да живеят многознайковците

  4. “Първата идея на всеки тиранин е била да се оправи с многознайковците, на които много им знае гагата и в случая оръжието е готово да играе по главите, на тия които работят с тях.”

Comments are closed.