bolen1808131

Иво Райнов

Повече от  час гледах  евтин спектакъл пред централата на „Атака“ в София.  Смешкото Волен скрит под пластмасова маса говори в делириум сам със себе си. Клейми престъпниците изпратени от Борисов, Цветанов и Пашата за саморазправа. Сидеровите момчета, част от които вероятно дрогирани, провокират ексцесии. Отвръщат им със залпове от бутилки и камъни. Сподвижници на Сидеров крещят в истерия, а болният лидер  пита в транс млади журналистки „Главата ми в кръв ли искате да видите?“. Съобщава се за 7 ранени. Сценарият на Сидеров работи.

По-рано през  деня Сидеров  обявява пред медиите, че платени протестиращи готвят покушение срещу неговата централа. Без сериозни основания предприема барикадиране на улица „ Раковски“. Всичко се подготвя старателно за да се провокира напрежение и да се търсят стълкновения и ранени.

Хайде да върнем кадъра. След  невероятния гаф с наглото назначение на Пеевски вулкан от възмущение залива България. Десетки хиляди хора взривяват в протести центъра на София. Медиите са във възхищение и представят протестиращите като млади, свободни, усмихнати, интелигентни. Този образ заразява.  В неделната вечер положението е почти неудържимо.  Тогава на сцената излиза Сидеров. Започва да дразни, провокира и вещае кръв. Важно е протеста да бъде дискредитиран, вкаран в клишето за платените гамени, да бъде разпръсната харизмата на бунта  и охладен ентусиазма на последователите.  Следете развитието, сигурен съм, че разказвам вярно сценария. Още днес пеевските медии  ще въртят кадри с ранени, хвърлени бутилки, натрошени павета. Ще внушават, че всичко е подготвено и заговор. Ще дадат време на почти нокаутираните Станишев, Орешарски и Местан. Сидеров ще отклонява вниманието и ще носи часове на спасение за тримата наместници на сивия бизнес.

Само, че под този плитък сценарий бавно изравяме истинския. Сидеров и неговата продажна група имат само една задача – да крепят ортаклъка между  Станишев и Местан. Още повече, че Сидеров е сперматозоида, който роди това правителство (осигурявайки кворум) и негов ревностен защитник.

Задачата е поставена а, болният играе поредната роля.  В сценарий, писан от български ченгета и платен вероятно с руски пари. Сидеров играе последна роля, но ще я представи скъпо.  Защото пред него вече зее политическото hробище. До тогава ще гледаме още водевили, истерии и провокации.  И ще съзерцаваме как се пука нашата демокрация, заразена от волен вирус.

4 коментара

  1. Ако имаше повече като Волен Сидеров , нещата в бирхането /парламента/ сега щяха да стоят по друг начин . Но нищо .. и това ще стане!!!!!!!!!

  2. Author

    Извинявайте, моя грешка!
    Павлин Иванов

  3. Защо не виждаме името на автора?

Comments are closed.