obezopasqvaneremont3010141Павлин Иванов

Ще станат нещата! Бавно, сигурно, мъчително, но имаме напредък! Еволюцията в идеята за обезопасяване на опасните дупки, изкопи, отворени шахти, при ремонта в квартал „Червен бряг“ в повече от видима!

Днес, нашият читател Ивайло Василев ни изпрати снимки на новите мерки, които най-вероятно целят да няма втора пропаднала в яма кола в квартала.

След като в началото нямаше абсолютно никакво обезопасяване, след това бяха сложени „обезопасителни“ клонки от дървета, по-късно и тънки червени лентички, днес жителите на „Червен бряг“ могат да са значително по-спокойни за живота и здравето си – дървени палета със сигнализиращи лентички указват на шофьорите и пешеходците опасностите в квартала.

Предполагам, след като пропаднат още поне десетина автомобила и няколко пешеходеца, всичко ще си дойде на мястото, но към този момент жертвите на ремонта са твърде малко и нищо не налага да се спазват законите.

Искам да поздравя строителният надзор, фирмата изпълнител, инвеститора на обекта за бързата реакция – в крайна сметка, само няколко месеца отне на всички тях да еволюират до дървени палета!

Браво! Има надежда, че преди края на ремонта и преди да сме се изпотрепали, може би ще имаме такава маркировка, която законът изисква. Съзнавам, че все още е рано за такава кардинална стъпка, но оставам с надежда!

12 коментара

  1. До Анонимния…Повечето от читателите са твърде млади и едва ли родителите им са били семейни.Но да..АЗ ПОМНЯ…Помня, че беше същото…ВИЕ може да сте ОЦЕЛЕЛИ, но други ОСАКАТЯХА ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ “благодарение” на тези”разкопки”, които бяха тогава. Трябва ли и други хора като МЕН – ЦЯЛ ЖИВОТ да гледат ОСАКАТЕНАТА си майка…или да пази Бог детето си….поради една-единствена причина – ЧЕ В ТОЗИ ГРАД всичко се случва СЛЕД като вече е станало твърде КЪСНО. Градът ВИ Е ХУБАВ – като природа, като даденост, НО НЕ Е СЛУЧИЛ на УПРАВЛЯВАЩИ!!!

  2. Не зная ,помните ли 1985 – 86 г.Тогава целият град беше разкопан и зимувахме с изкопите.И тогава маркирането беше почти същото.Но оцеляхме,защото внимавахме.А градът стана като нов.Жалко че не можахме да опазим изградената с толкова труд,нивелиране,делатационни фуги и т.н. и т.н.пешеходна зона.

    1. Не зная ,помните ли 1396 г.Тогава целият град беше разкопан и зимувахме зад високите каменни стени. Оцеляхме защото внимавахме и победихме османците. Жалко че не можахме да опазим изградената с толкова труд,нивелиране,делатационни фуги и т.н. високата стена на града.

    2. Помня и 681г. все едно бе вчера, какви времена бяха. Благодаря ти, повдигна ми настроението.

    3. Лили? Лили Иванова?

    4. Не позна – внучка съм и 🙂

  3. Да не стане така, че “някой” да открадне дървените палета тип “ограждения”. Зима е. Студено е. Сигурно пак жителите ще са виновни че може да ги няма палетата. Тъй де огражденията. И коя е фирмата -строителен надзор?

    1. Благодаря Airis. Тия не са и стъпвали тука. Ще им пратя едни снимки белким дойдат да видят какви ги вършат врачанските цигани…

    2. Сложи и кмета в копие, да не каже после че не е информиран за случая

Comments are closed.