Новият директор на Държавната психиатрична болница в Ловеч д-р Георги Хранов се представи днес на областния управител Виктор Стойчев. На срещата двамата обсъдиха състоянието на лечебното заведение и плановете на новия директор за оптимизиране на процесите и структурата. „Целта е подобряване на цялостната грижа за психично болните“, коментира д-р Хранов. Той изтъкна, че вече са предприети редица мерки за недопускане на инциденти като неотдавнашния там, променена е организацията на работния процес, като силно е завишен контролът. „Въпреки добрата работа, особено на ръководителите на отделения, все още има проблеми поради недостиг на персонал и остарелия сграден фонд“, допълни директорът.

Вече е обявен конкурс за назначаване на медицински специалисти, сред плановете е и подобряване на условията на труд.

Подкрепям д-р Хранов и заставам зад действията му, ще съдействам за доброто управление на държавните активи, коментира областният управител.

Д-р Георги Хранов оглави психиатричната болница преди близо месец, преди това е бил началник-отделение във Военномедицинската академия в София. Бил е хоноруван сътрудник към Университета Кеймбридж и Калифорнийския университет. На 43 години е, завършил е медицина и право, има и допълнителна квалификация по здравен мениджмънт и здравни грижи, доктор по медицина.

Начело на болницата е до обявяване на конкурс за директор.