Натоварената с подаръци шейна на Дядо Коледа вече обикаля децата на Ловеч, като посещава всяка детска градина и ясла. На 17 декември добрият старец беше в детска ясла „Шарено петле“ и в детска градина „Слънце“  в кв. „Червен бряг“.

Скъп гост на коледните тържества беше кметът  Корнелия Маринова. Всяко дете получи пакет от лакомства от Община Ловеч, а всяка група – по един нов календар на институцията. Календарът ще ви напомня, че всеки ден от новата година трябва да научавате нещо ново, напомни им кметът Корнелия Маринова.

За този най-очакван ден малчуганите бяха подготвили богата програма от песни и танци. Не се размина и без специалните коледни песни и сурвакане за здраве и берекет. От своя страна децата също бяха приготвили мили подаръци за своите гости. В яслата програмата се водеше от Снежанка, която участваше заедно с децата в изпълненията.

Директорката на ДЯ „Шарено петле“ Румяна Железарова благодари на Община Ловеч за извършения ремонт това лято, благодарение на който малките деца обитават една наистина прекрасна обстановка и сграда. В яслата има три групи с 43 деца на възраст от една до три години. Въпреки крехката възраст, те се бяха постарали на научат прекрасни стихчета и песни.

В ДГ „Слънце“  с директор Христина Христова има 140 деца в  шест групи, всяка от която имаше специални изпълнения. Преди Дядо Коледа да раздаде подаръците, децата изгледаха приказката „Доктор Дядо Коледа“, в  която видяха как добрият старец излекува мечока.

Празникът завърши с групова снимка на кмета Корнелия Маринова с педагогическия персонал, като служителите специално благодариха за подкрепата на Община Ловеч в тяхната трудна и благородна професия.

В дните до Коледа ръководството на Община Ловеч в лицето на кмета и заместник-кметовете по график участват във всички коледни празници в детските градини и ясли в общината.