На 09 декември около 19.00ч в Ловеч, на кръстовището образувано от Транспортен мост и ул. Търговска, с посока на движение към град Троян, 39-годишен мъж при управление на лек автомобил е блъснал в крака 29 годишен пешеходец. Потърпевшият е отказал медицинска помощ и не е пожелал да посети ЦСМП-Ловеч. Пробата за алкохол на водачът е отрицателна, съставен му е акт за нарушение на ЗДВП.

На 09 декември около 13.40ч. на третокласен път III-401 в посока гр. Угърчин, 29-годишен мъж при управление на лек автомобил е отказал да изпълни полицейско разпореждане и да спре превозното средство, за да му бъде извършена проверка. Малко по-късно водачът е установен и задържан за срок до 24 часа в РУ Ловеч, а по случая е образувано досъдебно производство. 

20-годишен е задържан за срок до 24 часа в РУ Луковит, след като на 09 декември около 14.00 ч. при управление на лек автомобил в с. Дерманци е спрян за полицейска проверка, при която служителите на РУ Луковит са установили, че водачът е неправоспособен и управлява МПС в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото нарушение. Превозното средство е било с табели издадени за друго МПС, а тестването на водачът с полеви наркотест е дало положителен резултат за амфетамин и метамфетамин. По случая е образувано бързо производство и работата продължава.

Полицейски операции

Троян – в периода от 07 до 09 декември на територията на общината е проведена специализирана операция, в хода на която полицейските служители са извършили проверка на 48 места за настаняване, 6 места за обществено хранене, 44 МПС и 78 лица, като за установени нарушения са съставени 6 глоби с фиш по ЗДвП.

Ябланица – на 09 декември полицейските служители са проверили 31 лица и 20 МПС, като за установени нарушения са съставили 25 глоби с фиш и 19 акта по ЗБЛД и ЗДвП.

Тетевен – полицейските служители през вчерашния ден са извършили проверка на 28 лица и 28 МПС, като за констатирани 10 нарушения са съставили 1 акт и 9 глоби с фиш.