Драматичният  театър в Ловеч поздравява многобройните си почитатели с Международния ден на детската книга, който празнуваме на 2 април. На тази дата през 1805 г. е роден известният писател Ханс Кристиан Андерсен.

Децата са сред най-важната част от публиката, която е на почит в Ловеч. За това говорят специалните театрални предложения към тях.  Фантазията на Андерсен  е част от вдъхновението за „Игра на приказки“ –  любим спектакъл за детската публика. В Ловеч те могат да се забавляват още с „Приключенията на Пинокио“  от Карло Колоди и  „Продаденият смях“ по Кестнер.

Любовта към книгите, към техния хармоничен свят, към тяхната енергия и  дори мирис са вдъхновили и спектакъла „Малката книжарница“ на Кристиана Бояджиева. Може да се види на 29 април 2024 г. от 19.00 часа в камерната зала. Това е сред най-новите хитови заглавия на ловешкия театър, който не престава да изненадва приятно зрителите от всички възрасти.

Международният ден на детската книга ни напомня, че всички сме били деца, преди да станем запалени театрални зрители. А това е оптимистично, нали?