Районен съд – Тетевен остави без уважение искането на Районна прокуратура  – Тетевен по отношение на С.Е.Г да бъде взета мярка за неотклонение „задържане под стража”. С.Е.Г., управител на къща за гости в село Добревци, обл. Ловеч, е привлечена като обвиняема за укриване на данъци, както и за нарушение на противоепидемичните мерки, свързани с въведеното на 13 март 2020 г. извънредно положение в България.

Предвид представените доказателства, съдът прие, че може да се направи обосновано предположение за извършено престъпление по чл. 355, ал.2 от НК (нарушение на противоепидемичните мерки). Тъй като обвиняемата е с чисто съдебно минало и няма данни за нейни противообществени прояви, съдът счете, че „домашен арест” е най-подходящата мярка за неотклонение. С нея ще се попречи на обвиняемата да се укрие  или да извърши престъпление.

Взетата мярка за неотклонение ще бъде изпълнена на адрес в гр. София. В случай на частна жалба, мярката може да бъде обжалвана пред Окръжен съд – Ловеч на 19 май от 14 часа.