Като екологична организация „Екомисия 21 век”, която от 16 години работи за подобряване на екологичната култура на младите хора и гражданите и утвърждаване на грижовно отношение към околната среда, за поредна година се включи в националната кампания на БТВ „Да изчистим България заедно”. От няколко години организацията поддържа партньорски  отношения с децата и младежите от ЦНСТ в града, като провеждаме съвместни доброволчески акции.

И тази година продължаваме традицията, като доброволци от Местен доброволчески център към сдружението, заедно с деца и младежи от центровете за настаняване от семеен тип се събраха рано сутринта на 14 септември на площад „Тодор Кирков” и се отправиха към парк” Стратеш”. Въоръжени с ръкавици и чували, разделени на 5 отбора, те почистиха тревните площи на Зоопарк Ловеч от отпадъци.

След акцията те предадоха чувалите, получиха шапки от Общинската комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни, партньор на инициативата. Общата снимка събра всички участници, доволни от своя принос в подкрепа на околната среда. Обещаха си да се срещат редовно и по-често с добрата кауза да поддържат чистотата в парка Стратеш и учат и другите да се грижат за природата, като я пазят,  в своето родно място.

1 коментар

  1. А бре при положение, че всичко ни е с пари до кога и доброволно трябва да работим ангария?

Comments are closed.