Ученици от ОУ „Васил Левски“ с първа своя книга

Излезе от печат детската книжка  „Шарени истории“ на ученици от ОУ „Васил Левски“. На кратка официална церемония директорът Илица Петрова връчи на талантливите автори и художници екземпляр от книгата. Тя съдържа 18 приказки и истории, съчинени от ученици от пети до седми клас, и е илюстрирана от творби на ученици. Корицата също е колаж от рисунки на седмокласничката Даяна Малчева и шестокласничката Стойка Илиева.

Преди да се впуснат в творчество учениците имаха среща с писателя проф. Банко П. Банков и Мирела Костадинова, авторка на детската книжка „Перце от сойка“. Авторите подсказаха идеи, разкриха тайни как се пише хубава история, а учителите им по български език и литература Нели Виткова, Марийка Иванова и Жанина Илиева следяха за доброто езиково оформяне. Пъстрите илюстрации са дело на талантливите художници от ОУ „Васил Левски“ с ръководител Светлана Славчева.

Срещите с писателите и ангажирането на децата с творчество се реализира с подкрепата на Клуба на дейците на културата в Ловеч, който реализира проект „Мостове 2022 – съвременна литература“, финансиран от Община Ловеч.