Традиционният коледен базар в ОУ „Васил Левски“ – Ловеч тази година бе посветен на каузата за подпомагане на детското отделение в МБАЛ „Проф. д-р П. Стоянов“ в Ловеч. С много емоция в него се включиха ученици и родители, които подготвиха вкусни лакомства, картички и сувенири. Средствата, събрани от коледния базар и от дарителската кутия, възлизат на 3962 лева. Към училищната инициатива се присъедини и семейство Тинкови от град Ловеч, което добави 1500 лева.

Събраната сума от 5462 лева бе дарена на кампанията в подкрепа на проект „Светулка“ на фондация „За доброто“ за мащабно преобразяване на детското отделение в МБАЛ „Проф. д-р П. Стоянов“. Идеята е чрез този проект да се променят отношенията и средата на болнично лечение на малките пациенти.

Директорът на училището Илица Петрова изпрати благодарствени писма до семействата на учениците, които се включиха в инициативата. За поредна година в навечерието на светлите християнски празници децата от училището сътвориха добро за други деца с подкрепата на своите родители.