Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова участва на 18 октомври в празника на ДГ „Люляче“ в кв. „Гозница“ . Децата бяха подготвили художествена програма от песнички и стихчета, като така поздравиха гостите. Те разгледаха напълно обновените сграда и двор, които нямат нищо с общо с предишната картина. Една от най-проблемните сгради сред всички детски градини в града бе ремонтирана през лятото за 693 614 лв. Напълно обновено по този проект е и дворно пространство, с много спортни площадки и кътове за игри.

Гости на празника бяха кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, Еленко Начев, началник на Регионалното управление по образованието –Ловеч, Янка Иванова, старши експерт по предучилищно образование, общински съветници, директори училища и бивши колеги на сегашния колектив. Директорката на ДГ „Люляче“ Галя Дочева благодари за направения ремонт, като подчерта ролята на Община Ловеч, която настоятелно и упорито работеше този ремонт да се случи.

Кметът на Ловеч Корнелия Маринова се обърна към децата с думите: „Още като председател на Общинския съвет и по-късно като депутат имах огромното желание да променя това място и да го превърна в удобно и желано място за децата. Днес се вижда, че за нас в Община Ловеч няма предпочитани и привилегировани жилищни райони в нашия град.

Еленко Начев също подчерта, че близо 7 млн. лева са вложени в образователната инфраструктура, и то равномерно в целия град, а не само в центъра. Сега децата от квартала имат условията и възможност да тръгнат максимално подготвени на училище.

Както съобщихме по-рано, през следващите дни с различни спортни събития ще бъдат отбелязани и останалите обновени обекти от образователната инфраструктура в Ловеч.