Община Тетевен, младите доброволци и доброволците от ДЕРБАК към БЧК – Ловеч, доброволците на библиотеката и „Регионалия център за подкрепа“ превърнаха 1ви юни в истински празник за децата на град Ловеч, Тетевен и настанените 250 украински граждани и деца в село Рибарица.

При изключително голям интерес от страна на деца и родители премина празникът посветен на Първи юни – Ден на детето. Не само ловчанлии, но и семейства от Тетевен и украинските деца в село Рибарица се впуснаха в забавните игри и приключения с ентусиазъм и спортен дух.

Забавата стартира сутринта в село Рибарица, където усмивките на настанените украински деца грейнаха, впускайки се в игрите с доброволците на БЧК-Ловеч и библиотеката. В знак на благодарност те подариха на доброволците изрисуван от тях плакат и споделиха, че се чувстват като част от едно семейство и пожелаха да се виждат по-често с доброволците.

Към 11 часа под егидата на община Тетевен младите червенокръстци от клуб Тетевен проведе специално тържество с много игри и забавления за най-малките. В празника се включиха близо 300 малчугани от цялата община, които пяха и танцуваха заедно. Доброволците раздадоха и лакомства и балони на на всяко дете.

В късния следобед Ловеч бе огласен от смях и веселие, които съпътстваха богатата на изненади програма. Деца и доброволци се впуснаха в най-забавната и очаквана инициатива, а тя, забавата, е безкрайна – рисуване, игри, танци и много настроение. „Точен стрелец“, родител разпознаващ детето си със завързани очи, скачане на въже, кой ще спука балона, надиграване, дартс бяха част от игрите. Радостна вълна предизвика гоненицата с щипки, играта „млад пожарникар“, „водно духче“, дърпане на въже, играта дартс и играта с родители и баби „Познай детето”.

Много награди се печелеха в различните игри. Доброволците не спираха да окуражава участниците, да помагат в състезанията и танците, да се грижат за доброто настроение на всички. Малки и големи се редяха на опашка, за да бъдат нарисувани с боички. В резултат на което наоколо се появиха принцеси, пеперуди, спайдърмен, паяци, мечета и други любими приказки и комикс герои.