detskiploshtadki3006141Две детски площадки ще изгради тази година община Ловеч, обществената поръчка за това вече е обявена. Прогнозната стойност е 165 684 лв. Парите са по капиталовата програма на общината.

     Детските площадки ще бъдат вдигнати в ж. к. „Младост“ (до бл. 315) и в Попската градинка под гарата. Първата е наречена „Кралството на дракона“, втората „Вълшебната гора“. Съоръженията са за игра на открито за деца от 3 до 12 години и ще бъдат изградени съгласно инвестиционни проекти и Наредба № 1 от януари 2009 г. за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра. И на двете площадки ще има комбинирани съоръжения с платформи, мрежа за катерене, въжена стълба, пързалка, клатушки, люлки тип хамак, въртележки, беседки и пейки. Всички тези елементи ще осигурят възможност за катерене на малчуганите, провиране, пързаляне, люлеене, логически игри, игри със сюжети и роли, експериментиране, учене. Оборудването е предвидено да обслужва и трудноподвижни деца и деца с увреждания. Всички входове и настилки ще осигурят необходимия достъп за инвалидни колички и носилки за спешна медицинска помощ. Самите настилки ще бъдат от каучукови плочи, ударопоглъщащи.

     Тревните площи ще бъдат подновени, ще се засадят и декоративни храсти. Ще бъде монтирано и специално парково LED осветление.

     Очакванията са новите детски площадки да станат готови през есента.

7 коментара

  1. Това е чудесна новина! Живея до Попската градинка, там съм си изкарала детството. Искам да кажа, че градинката се чисти и поддържа от службите, коси се, почиства се, подрязват се храсти и дървета. Стараят се хората, но след два-три дена не личи, че е пипана. Децата, не пазят. Нямат елементарна култура за нищо и родителите им са същите! Даже не са само децата, които мърсят ами и разни пияници, които си правят седянки по пейките на по туба бира. Има едно счупено кошче за боклук и е крайно недостатъчно. Та, ако , ще се прави нещо наистина в тази градинка, да вземат да поогледат и улица ” Харманска” , че е толкова лоша и пълна с дупки, че като минеш по нея, после трябва да се опасваш с колан, че да си наместиш бъбреците.

  2. Ако в “Попската градинка” площадката не е охраняема, няма смисъл да се прави. Там се събират какви ли не и градинката не прилича на нищо!

  3. А за Заводски кой мисли ? Че сами си оправяме футболното игрище , което е обрасло от ГОДИНИ ! И не само то !

  4. Да и какъв е смисъла….. в попската бяха направили някакви люлки и пейки и за една две години всичко беше изпотрошено. Да не говорим, че в момента тове е една от най мръсните места в града. Чудя се толкова ли е трудно лапетата да си изхвърлят боклуците в кошчетата???!

  5. а деца ще прави ли?????

  6. Дано не е и като градинката на кафе “Аполо”…

Comments are closed.