dg1juni1410162В периода 10-14 октомври 2016г. се проведе Национална седмица на четенето, организирана от Министерство на образованието и науката. Детска градина „1-ви юни“, град Ловеч с директор г-жа Петя Станчева се включи в кампанията на 14. 10. 2016г. с прочит на приказката „Хензел и Гретел“ от Братя Грим. Тя беше поднесена от известната ловешка актриса Нели Сербезова.

Гости в нашата градина бяха и: Принцесата на знанието, Добрата магьосница на чуждите езици и Златка, златното момиче – ученици от СУ „Св. Климент Охридски“, които подариха на децата от четвърта подготвителна група книжката „Български народни приказки“, с пожелание да станат приятели с книгата, която ще им разкрие тайната, че най-хубавия подарък са добротата, приятелството и обичта.

С желание се включиха и родителите, представени от г-жа Таня Стоянова – майка на дете от четвърта подготвителна група. Тя разказа за своя любим герой и подари на децата от групата книжка от нейното детство „Царят на планините“ – народни приказки от Латинска Америка.