Десетото ,юбилейно „Забавно лято”, организирано от Центъра за работа с доброволци към Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев” продължава да вдига градуса на настроението . Поредният четвъртък се проведе в с. Пресяка. Игрите с вода винаги са били  любимо занимание  за малки и големи. Радостна вълна предизвика пренасяне на вода в саксии и стрелба с помпи по определена цел.  Пренасянето на топчета  с лъжица, кой отбор най –бързо ще спука балони, намиране на предмет със завързани очи, хвърляне на топка за спасяване на удавник и играта заедно с родители и баби „Познай детето” бяха само част от игрите в село Пресяка.

Родителите бяха запознати с информационни материали кои са основните неща, които е необходимо да се вземат при бедствие, основни правила за оказване на първа долекарска помощ предоставени от БЧК. Бяха раздадени и информационни материали за здравословен начин на живот и затлъстяването предвестник на редица заболявания предоставени от РЗИ.

На 12 юли „Забавно лято” ще се проведе в кв. „Червен бряг”, а на 19 юли  доброволците ще гостуват на своите приятели от село Гостиня.

„Забавно лято” е част от проекта „ Учене и забавления, игри и приключения” на Центъра за работа с доброволци към Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев” и финансиран от Програма за младежки дейности на Община Ловеч за 2018 г.