poetesi607141Поетесите Камелия Кондова, Левена Филчева и Диана Юсколова ще представят своите нови книги и ще разкажат за себе си в Клуба на дейците на културата в Ловеч на 10 юли, четвъртък, от 17,30 часа.

Камелия Кондова гостува с осмата си стихосбирка „Бай Георги има тъжни рамене”. Поетесата е родена през 1969 г. в Добрич. Добре позната е на почитателите на изящното слово. Стихосбирката „Бай Георги има тъжни рамене” е издадена с подкрепата на община Добрич. Камелия Кондова е отличавана с националните награди “Петя Дубарова” и “Веселин Ханчев”. Член е на Съюза на българските писатели от 1997 г. Живее и работи в София. Редактор е на поетични книги на Левена Филчева и Диана Юсколова.

Левена Филчева ще представи книгата си „И не хореят – хората ми липсват”. Поетесата е родена през 1967 г. в София. Първата ѝ стихосбирка „Ос” излиза през 2008 г. Втората й книга “С – малка бяла книга за незаглъхващи перкусии“ излиза през 2010 г. в съавторство с Валентин Дишев. Автор е и на моноспектакъла “Смъртта на Дон Жуан”.

Диана Юсколова участва в творческата вечер в Клуба на дейците на културата в Ловеч с втората си стихосбирка „Лабиринт за слепи птици”. Книгата е издадена от издателство „ХуЛите“. Диана Юсколова е родена през 1972 г. в София. Работи в седмичното списание „Тема” и се опитва да съчетава поезията с ежедневието. През 2010 г. излиза първата ѝ книга със заглавие „Случайна”.

Трите поетеси не просто ще представят своите стихове на ловешката публика, но се надяват да оставят траен спомен за гостуването си. Предстои една вечер, посветена на поезията, на любовта и на красивото слово.