nutroyan2310161Седмото издание на Деня на отворените врати в НУ „Св. св. Кирил и Методий”, град Троян,  вече е реалност. В леко мрачния есенен предиобед, дворът на училището се изпълни с нетърпеливи деца и родители, дошли да творят и да се забавляват заедно.

Преди да започнат дейностите, на сцената излязоха Весел Патиланчо и неговата вярна дружина, които в игри и закачки посрещнаха баба Цоцолана, която заяви, че навсякъде днеска царуват децата, един ден на воля да пеят, играят, да правят всичко, каквото желаят. Героите на Ран Босилек бяха артистично и емоционално пресъздадени от ученици от 4 „а” клас.  А първата песен, „Детски лудории”, не закъсня. Изпълниха я ученици от 3 „а” клас. Директорът на училището, г-н Борис Йовчев приветства всички участници в Деня на отворените врати. Обяви и темата на тазгодишното издание „Любими приказни герои”. Дойде ред и на правото хоро, изпълнено от малките танцьори на „Пъстра китка”. С песента от филма „Васко да Гама от село Рупча”, изпълнителите от 3 „а” клас пожелаха на всички весели забаления.

nutroyan2310162След откриването, подготвено и реализирано със съдействието на г-жа Антоанета Шошкова, г-жа Диана Янкова и г-н Марио Коларов, всички участници се насочиха към определените места. В импровизираното художествено ателие малки, големи и още по-големи художници работиха с природни материали на тема „Любими приказни герои”. На същата тема, деца и родители, се впуснаха в кулинарно приключение и изработиха вкусни сандвичи. Не бяха забравени и спортистите. Деца и родители се участваха заедно в забавните игри. Бързи, смели и сръчни второкласници се надпреварваха в щафетни игри. Третокласници и четвъртокласници играха народна топка. Майки със своите момиченца скачаха на въже, а момчетата с татковците си показаха своя точен мерник в играта Дартс.

През цялото време, на разположение на децата и родителите, беше импровизираният бюфет, откъдето можеха да си вземат вкусен сандвич и топъл чай.

След приключване на дейностите, бяха подредени изложби от красиво изработените сандвичи и изделията от природни материали. За всички участници имаше „весели” картонени шапки и вкусни шоколадови бонбони.

Със своя весел детски смях, песни, талант и настроение, децата и учениците от НУ „Св. Св. Кирил и Методий” накараха слънцето да се усмихне, макар и през облаците, и да празнува заедно с тях, техните родители и учители.

За да се реализира този хубав детски празник, заслуга имат всички, работещи в училище, както и Училищното настоятелство и родителската общност.