Тази година Математическа Гимназия Ловеч празнува юбилей – тя отбелязва 50 години от своето основаване. През месец май се проведоха множество събития посветени на миналото, настоящето и бъдещето на гимназията. В поредица от публикации, “Ловеч днес” ще ви представи събраните от екипа на Математическата спомени на възпитаници от училището. Благодаря на Директора Венцеслав Георгиев и Юлиана Близнакова.

Днес ще започнем с Делян Лилов, випуск 1987. Днес той е Изпълнителен Директор на Musala Soft и неин основател.:

Завърших Математическа Гимназия – Ловеч като отличник на випуск 1987 г. с класен ръководител гжа Хасъмска. И тук е първото голямо БЛАГОДАРЯ, което трябва да кажа – не мисля, че някога съм имал друг преподавател, който да е бил толкова едновременно авторитетен и грижовен за нас.

БЛАГОДАРЯ!

Още преди и през времето в гимназията имах възможност за изява – и в състезания по машинно конструиране, и на Националната изложба по ТНТМ в Пловдив, и след това на Олимпиадите по информатика, когато станах член на Националния отбор.

След това продължих в Софийски университет, от трети курс започнах да работя в софтуерна компания, а малко след като най-накрая успях да открадна време да си напиша дипломната работа, станах един от основателите на Мусала Софт и неин Главен Изпълнителен Директор.

И така, вече повече от 40 години съм един много голям късметлия – през цялото време се занимавам с това, което най-много ми харесва да правя. Аз самия не мога да кажа, кога изтече цялото това време.

Вие, които четете тези редове, последвайте съвета ми – използвайте времето си умно! Използвайте времето в гимназията, за три простички неща – да учите и да разберете какво най-много ви се учи и прави занапред, да създадете и запазите тези познанства, които ще продължите за цял живот и през цялото това време – забавлявайте се!

Успех на всички!

Делян Лилов