Делегация от Община Османгази, Република Турция, водена от Мустафа Дюндар, кмет на Община Османгази, беше на 1 септември на приятелско посещение в Ловеч. Групата, в която беше и Неджи Курулай, директор на финансовата дирекция, както общински съветници от целия политически спектър, беше приета от кмета на Ловеч Корнелия Маринова. От Генералното консулство на Турция на срещата присъства Хюсеин Дьонмез-помощник аташе.

В опознавателния разговор двамата кметове представиха своите общини, като акцентът беше върху икономиката и туристическите обекти. След това гостите бяха разведени лично от Корнелия Маринова из възрожденския квартал „Вароша“, като най-много внимание отделиха на уникалния Покрит мост.

Припомняме, че в края на 2018 г. общинските съветници в люляковия град дадоха своето съгласие за побратимяване с Община Османгази. Тя е най-голямата от трите общини на тримилионна Бурса. В нея живеят близо 850 хиляди души, от тях няколкостотин хиляди са изселници от Балканите и България. Общината развива силна социална дейност, заделя сериозни средства за изграждане и поддържане на пътната инфраструктура. Тъй като община Османгази обхваща централната част на Бурса, където се намират повечето от историческите забележителности, ежедневно през нея минават около 1,5 милион души.