ezikovateatar2303145Снимки: Иванета Данаилова, 10 „б“

Деветокласници от Гимназията за чужди езици в Ловеч представиха 30-минутен спектакъл по текста на Ханс Георг Краус „Ах, Господи, Боже мой“ („Ach, du liber Himmel“) в Зала Америка за България. Спектакълът е на немски език, а идеята е чрез средствата на театъра учениците да открият нови възможности за овладяване и комуникация на чуждия език, каза техният ръководител Ивайло Генов, преподавател по немски език.

Текстът представя традиционен библейски сюжет, хумористично оцветен  – свети Петър и Луцифер чакат грешниците пред входа на ада и рая. Те пък получават заслуженото не според делата си, а според сивито си. В ролята на Свети Петър майсторски влезе Борис Борисов от 9 „б“. Той и помощницата му Наталия Николова (ангел асистент) получаваха насоки от „по-горна сила“ чрез божествен бащински глас по високоговорител. В ролята на Луцифер се изяви Сейхан Акманов. В бедните грешници се превъплътиха учениците от 9 „б“ Михаил Димовски (женкар), Благовест Иванов (индустриален мениджър), Петя Стефанова (учителка), Ивана Ангелова  от 9 „в“ (политик).

С бурни аплодисменти зрителите в театралната зала подкрепиха деветокласниците. Спектакълът бе реализиран по проект „Успех“. Идеята е с него учениците да участват на фестивал на театъра на немски език в Габрово.

1 коментар

  1. Поздравления за деветокласници от Гимназията за чужди езици в Ловеч.

Comments are closed.