elha712129На 5 декември в 17.15 ч. кметът Минчо Казанджиев ще запали светлинките на Коледната елха на Ловеч, съобщават от ловешкото кметство. И тази година, както миналата, ще бъде украсено живо коледно дръвче. Този път то е елхата пред общината и украсата за нея ще бъде предоставена от Вива Кредит по случай предстоящото отваряне на офис на фирмата в Ловеч.

     Нови модерни елементи са включени тази година в коледната украса на Ловеч. Близо двуметров триизмерен снежен човек (180 см) ще радва децата в центъра на града (тревната площ пред „Български пощи“). Друг триизмерен снежен човек (130 см) ще бъде поставен пред Младежкия дом, на чиято стена ще грейне и двуизмерна шейна с размери 180/230 см. Сред новите елементи са още две завеси с бели звездички (300/150 см), които ще окичат ресторант „Ерфурт“, и три завеси със сини звезди – на сградата на Регионалната библиотека.

     Светлинна украса ще има Покритият мост  – вътре и на двата входа. Гирлянди, венци, панделки ще красят емблемата на Ловеч. Бели снежинки ще грейнат на коледната елха пред Ловчанското читалище. Светещи завеси и звезди ще бъдат поставени на сградата на общината, светещи снежинки, висулки и мигащи вежди ще блестят от Бароковите къщи и Защитеното жилище в Калчевата къща, светещи ленти и звезди ще радват в централната градска част на Ловеч, по бул. „България” и ул. „Търговска”, на Кръговото кръстовище на Салито ще светне електронно дърво.

     Запалването на светлинките на елхата е крайният етап от цялостната коледна украса на Ловеч, чието монтиране започва тази седмица.

3 коментара

  1. hahaha mnogo si prav, neka se poradvat o6te nqkoq godinka posle 4e posle nqma koi da im se radva.

  2. Доколкото зная, пенсионерите предпочитат да се радват на внуците си за Коледа. Нашите – на пи арските напъни на кмета и ламБичките.
    http://vitaminl.tv/video/1144

  3. Ах, какква сладка коледна идилия се заформя в градчето Ловеч. За радост на пенсионерите…

Comments are closed.