Две награди за представителите на Ловеч връчи Националният алианс за социална отговорност (NASO). Мая Василева от Община Ловеч е отличена като заместник-председател на постоянната комисия по труд и социална политика на НСОРБ, а Весела Цанкова като доставчик на социални услуги, представителство Ловеч. Мотивите и за двете награди са за личен принос в развитието на националните партньорства и социалните услуги. В събитието взе участие и заместник-кметът на Община Ловеч Венцислав Христов.

Награждаването стана по време на гала вечерята от програмата на Европейската конференция “Социалната икономика като ефективен модел за социално включване – Социално предприемачество, социални услуги, заетост”, която се проведе на 14 и 15 юни 2018 г. във Варна.

Членовете и партньорите на Национален алианс за социална отговорност имаха възможност да изпращат предложения за наградите на НАСО в следните категории – общини; социални услуги; неправителствени организации; компании; изкуство и култура.

Във всяка от категориите имаше по една голяма награда за принос в социалното развитие на България и по две тематични за конкретен принос (иновация, добра практика, установена традиция и др.).

По време на конференцията на 14 юни участниците бяха поздравени от кмета на Варна  Иван Портних.

Срещата във Варна е част от Българското председателство на Съвета на ЕС. Сред официалните гости на форума бяха Джеймс Кроу-президент на Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания (EASPD), Люк Зелдерло – Генерален секретар на EASPD, Бисер Петков – министър на труда и социалната политика, областният управител на Варна Стоян Пасев и др.

2 коментара

  1. Истинските награди ги дават хората, живеещи в Ловеч. Тези са от “левчето”.

Comments are closed.