На 11 февруари на територията на общините Ловеч и Летница е проведена специализирана полицейска операция, насочена към противодействие на битовата престъпност, в малките населени места. Действията на полицейските служители са осъществени под наблюдението на Районна прокуратура Ловеч, а участие в операцията са взели служители на РУ Ловеч, Участък МВР-Летница и Зонално жандармерийско управление-Плевен. Полицаите са обходили 18 населeни места, извършили са проверка на 211 МПС и 264 лица, като за установени общо 60 нарушения са съставили 7 акта и 53 глоби с фиш.

В хода на операцията, около 15.30 ч. в с. Дойренци, полицаи правят опит да спрат със стоп палка и подаден светлинен и звуков сигнал две лица, които са движат с мотоциклет. Водачът на превозното средство е успял да избегне проверката и увеличил скоростта си, като след него е тръгнал патрулен автомобил на ОД МВР-Ловеч, с двама служители. В хода на преследването водачът на служебния автомобил е загубил контрол върху управлението, напуснал е пътното платно и превозното средство се е преобърнало. Двамата служители са невредими, а пробата за алкохол на полицая е отрицателна.

Последвали са незабавни оперативно-издирвателни мероприятия, в резултат на които са установени две момчета на 17 години и укрития от тях  мотоциклет “CZ 350”. При проверка е констатирано, че мотоциклетът е със служебно прекратена регистрация от 2006г., а 17-годишният му водач не притежава свидетелство за правоуправление. На младежа е съставен акт за нарушение на ЗДВП, задържан е за срок до 24 часа и в РУ-Ловеч  е образувана преписка за престъпление по чл.270 ал.1 от НК.