От ОД на МВР Ловеч съобщават, че на 13 януари около 07.30 ч. на ул. «Васил Левски» в Троян е настъпил пътен инцидент между 54-годишен велосипедист и лек автомобил с водач 70-годишен мъж. По първоначална информация е отнето предимството на моторното превозно средство.

В резултат на инцидента леко са пострадали двамата мъже, които са прегледани във ФСМП-Троян. Пробите им за алкохол са отрицателни, на водачът на велосипеда е съставен акт по ЗДвП.

25-годишен е задържан за срок до 24 часа в РУ Луковит, след като на 13 януари около 00.40 ч. при управление на товарен автомобил в града е спрян за полицейска проверка и е установено, че шофира след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух над 1.2 промила. По случая е образувано досъдебно производство и работа продължава РУ Луковит.

24-годишен от Троян е задържан за 24 часа в местното районно управление на МВР, след като на 15 януари около 20.30 ч. при управление на лек автомобил в с. Орешак е спрян за полицейска проверка и пробата му за наркотични вещества, извършена с техническо средство, е отчела положителн резултат за употреба на метамфетамин.

В колата е пътувал и друг 24-годишен троянчанин, като при направен му личен обиск е установено, че държи в дрехите си пакетче с 0.7 грама марихуана. Мъжът е задържан, а по случая е образувано досъдебно производство и работа продължават служителите на РУ Троян.

От полицията съобщават и за проведени оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РУ Тетевен, при които е установен 53-годишен местен жител, заподозрян в извършването на кражба на кабел.

На 07 януари в РУ Тетевен е получен сигнал за отнет меден проводник, положен под земята в местността „Червен дол“, в землище на града. След проведени мероприятия от тетевенските криминалисти и в хода на последвалите процесуално-следствени действия, кабелът е открит в каросерията на товарен автомобил „Газ-66“ без регистрационни табели, ползван от 53-годишен жител на Тетевен.  По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.