Във връзка с усложнената зимна обстановка, д-р Мадлена Бояджиева – Кмет на Община Тетевен, свика среща на Щаба за изпълнение на Общинския план за защита при бедствия. На срещата бяха обсъдени основните проблеми, които са възникнали, следствие на обилните снеговалежи – главно проблемите с електрозахранването. Цяла нощ екипи на ,,ЧЕЗ Разпределение България“ АД работят по възстановяването на електричеството. За момента то е нарушено в по-голямата част от територията на общината, тъй като снегът е обилен, мокър и тежък. Поради това, в някои райони и водоподаването е прекъснато.

Д-р Мадлена Бояджиева: ,,Държим връзка с всички кметове и кметски наместници на населените места, имаме информация за пътната обстановка, нарушеното електрозахранване и водоподаване. Изпратили сме екипи на оглед за проходимостта на пътната инфраструктура и учличната мрежа и имаме ресурси и готовност за реагиране. Обявихме два дена ваканция за училищата“. Кметът на Тетевен получи уверение, че екипите на ЧЕЗ ще възстановят електричеството в най-скоро време, като очакват подкрепа на екипи и от Благоевград.

Достъпът до болницата и всички институции са проходими, движението на МПС-та на територията на общината се осъществява с повишено внимание с цел да не се възпрепятства работата на снегопочистващите машини. Няма затворени пътни артерии.

Всички присъстващи на заседанието на Общинския щаб конкретизираха местата с проблеми и се сформираха екипи на Община, Полиция, Пожарна, ВиК, ЧЕЗ и ДГС за отстраняване на падндали клони и дървета – основният проблем за прекъснатото електрозахранване. На заседанието бе взето решение на този етап да не се обявява бедствено положение.