Двамa преподаватели по немски език от ПЕГ „Екзарх Йосиф I“ – гр. Ловеч взеха участие в едноседмичния квалификационен курс  „Немски език за напреднали“ в гр. Берлин – Германия. Тази мобилност е  съфинансирана по програма „Еразъм+“ на ЕК, а участието на нашите педагози се осъществи благодарение на текущия проект на Езиковата с № 2023-1-BG01-KA121-SCH-000132439.

По време на курса Стефан Йорданов и Стефан Стоянов имаха невероятната възможност да обменят опит и добри практики с колегите си по немски език от други европейски държави: Дания, Франция и Полша.

Обучението на учителите по немски език се фокусира върху ежедневния практически опит. Целта на курса и обучението бе да вдъхнови преподавателите да създадат навици и умения от 21 век, които да пренесат във всяка класна стая.

Ловешките учителите по немски език имаха възможност да  получат ценни идеи за преподаването на езика в собствените си страни, като например: стилистични анализи на текстове, ефективни методи за преподаване на проблематична граматика, различни ролеви игри и ситуации за упражняване на немския език.

В края на курса участниците посетиха забележителностите на  немската столица – Берлин: Бранденбургската врата, немския парламент, немския исторически музей, историческата алея „Под липите“.